Followers

Thursday, April 28, 2011

Tahniah , Congrats , Well done !

hai






hyeeeee :) kabooooommmmm ! straight to the point . firstly na wish congratz kt semua yg dapat matrik to . korg akan menempuh saat2 suka dan duka di sane . wahaha ~ ape peah ? kau tanye aku dapat kew takk ? jawapannyeeeeeee .
.



.



.



.



.



err--actually aku tak apply pown . n kalau aku apply sah2 tak dapat .  jangan tanye kenape  . haha , ade org cakap masuk matrik n susah . yeke ? sampai boleh jadi gile lha . hoo ~ yg to aku was was >.<


okayy , secondly aku na cakap tahniah dekat my cousin PUAN NURUL AZFA n husband die MOHD FAIZAL cz tak lame lagi bakal jadi parent ! teruja makkkk tw . mesti baby korg nanti ikowt aunty teh die 'aku lha to' boleh pulakk die tanye aku bile lagi . hello , im sweet 7teen k . 


takk sabar sbnanye  nak baby girl yg macam ni ::




da besar cket cantek macam ni pulakk ::



then pre-teen girl ::




and bile dewase mesti cantek macam ni ::




HAHA ! abaikan pic terakhir to . wekkkk :D tapi aku bersyukur dengan kurniaan Allah nanti . tak kire lha baby boy , girl . cute or tak , aku tetap bersyukur ! insyaAllah :)










Tuesday, April 26, 2011

Kerja oh kerja !








okayyy , memang lame kn aku takk update belog ni . MALAS ! cukop . alasan yg sangat kukuh dan bodoh  . lalala ~ stopp merapu efa ! last week membe aku ajak kerja .die kesian kowt tengok aku asyik duduk kt rumah . so die tawarkn lha aku kerja JIMAT SUPERSTORE . da dapat kerja to hari isnin aku start . ingatkn senang kerja kedai gtu , just follow pelanggan . rupanye . jeng jeng jeng .



  1. datang pagi2 dalam pukol 9 ( bg aku sangat awal to ) .
  2. punchcard .
  3. susun atur kedai dulu . bawak keluar baju , seluar , troli bagai lha .
  4. sapu sampah >.< kawasan aku kena sapu agak luas . naseb baek orang laen yg mop lantai . zzzzzzz !
  5. korang kalau pergi kedai baju mesti ade baju yg gantung2 an . so aku ditugaskan bawak turun semua baju2 n seluar2 to then tepuk debu . ape motif aku takk tau . 
  6. takk boleh duduk pown . berdiri 11 jam ! rehat sejam .
  7. cuti yg syarikat bagi takde . na cuti gaji takk dibayar . lau mc laen cte .
  8. pukol 9 malam aircond kedai da stop menandekn kedai nak tutop ( ketahuilah ni saat yg aku tunggu2 tapi ade jgk makcik yg slumber shopping lagi . sabor jela ~)
  9. bile supervisor beri arahan g keluar n angkut balek troli2 , baju2 , seluar2 yg kite da gantong pagi tadi .
  10. sapu sampah kt luar kedai .
  11. kadang2 overtime bile apekk bawak stok baru .


haaaa , to lha . korang bace pown semput kn ? aku yg wt cmue ni separuh nyawe da rase . isnin , selase aku sabar lagi . hari rabu tanduk suda kua . mase to lepak kt BHP . malas sgt nak g kerja so membe aku call one of pekerja JIMAT then cakap motor pancit . fuhhhh ~ lepas beban .





hari khamis g keje macam biase . malam to membe aku cakap die nak quit . aku an tumpang die g keje. so lau die da quit bagaimane dengan aku ? cehhh ! mase lepak kt kedai mamak aku dapat idea tak payah jew g keje . tak payah bagi notis ape2 pown . lari cmto jew . keesokan harinye ( jumaat ) tiade kelibat aku kt kedai to . haha ! to akak supervisor :: FORGIVE ME ! hahax :)





time rehat aku pukol 4 petang sampai 5 . memang aku tak balek rumah lha . so aku ditemani oleh encik BF aku ( thanx sayang sebab teman n beli makanan utk orang ) sebab ni jgk aku nak berhenti kerja sebenarnye . kalau tiap2 hari die belanje aku parokkk . aku kesian kt die . hee ~




p/s :: actually gaji die takde la murah sgt . 800++ . bagi budax macam aku ni da cukop sesangat . tapi LETIH tw dokkk ? da lha , ngantokk plak bile taip entry panjang2 nieh . nitezzzz :)











SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas