Followers

Monday, May 16, 2011

Happy teachers day ! Winkwink ~

hai




hye all ! 16 mei setiap tahun kita akan menyambut hari guru  . memang aku suka kot coz tak belajar -,- . and dapat tengok cikgu2 bersukan , ada persembahan . so memang beshhh lha . ni kali kedua aku celebrate hari guru kat smk mengkarak . sederhana tapi meriah . diuruskan oleh budak2 pra U atas . so next year giliran batch 93 lak yg akan manage and arrange all school's activity .




hurmm , to baru mukadimah . boleh tahan panjang . pagi2 pukul 7.20++ ktorg dah beratur kat assembly square . memang semangat la . then akak2 upper 6 panggil buat barisan memanjang dekat jalan tar * memang susah nak bagi korg paham bentuk muka bumi sekolah aku ni * tapi tujuan berbaris panjang to nak sambut kedatangan cikgu la . dengan bunga manggar , sireh junjung la . rasa macam kat kenduri kahwin pulakk . nak tunggu cikgu berarak dah setengah jam . naseb baek hari guru so sabar jela * tangan di dada , mata ke atas *


after that baru buat barisan kat assembly square . yg tak beshhh kena dengar ucapan ar . menteri to la , pegawai ni la . teks dah la 5 muka surat . err - lepas tu ikrar cikgu , nyanyi2 la , gimik hari guru ( masukkan ikan dalam akuarium ) . and acara yg dinanti of course potong kek . syokkk tengok cikgu2 cari mangsa nak cuapkan kek . tengah2 aku tak berkelip mata tengok boleh pulak cikgu Nina panggil :





cikgu Nina :)


syipah , syipah . meh cni makan kek .


mula2 aku geleng . segan ar nak g depan . dah cikgu panggil2 jugak aku bangun la . mula la dengar budak2 ni panggil nama gegar . adoiiii , segan ~ abez acara kat assembly square boleh la rehat . lepas rehat terus berkumpul kat pintu pagar and lintas jalan nak pergi padang . kat padang tak payah cte la . panas ! kusut lalu . tak fokus tengok cikgu sukan . dah abez to ktorg kena tinggal coz kena kutip sampah . ishhh !


last sekali acara penutup kat dewan terbuka . macam biasa la , persembahan murid and guru . bla bla bla . orang semua dah balek form 6 jugak kena tinggal . ouhh , sungguh tidak adil ! paling panas bila ada akak  upper 6 nieh sound2 ktorg .


lower 6 , kutip la sampah . jangan duduk jew .


weyhh , ktorg terbongkok bongkok kutip sampah kau kata ktorg asyik duduk jew ? memang makan kaki la kau ni . last2 aku bla jew . puas hati aku . HAHA !

Tuesday, May 10, 2011

Back to school !

hai










hyeee all ! lame da kowt tak update blog buruk ni . actually aku dah kembali ke sekolah . yesss , after almost 5 month aku jadi penunggu rumah , kali ni aku kena buat apa yg dah lame aku tinggalkan . CONTOHNYA ::
  1. tidur awal ( sebelum ni kalau jam belum pukul 4 mata aku tak ngantuk )
  2. bangun pagi ( kalau tidur pukul 4 agak2 korang boleh kew aku bangun pagi ? )
  3. menulis ( jangan terkejut if aku cakap aku dah tak pandai menulis sekarang )
okayyy , itu la kowt cabaran aku as FORM 6 STUDENT or PRA UNIVERSITY CANDIDATES ! this week as usual orientasi . and today dah boleh check in dalam kelas . boleh pulak kelas aku setentang dengan kelas encik BF . mula2 tak perasan then kawan beritahu . err ~

kami bertiga semula :)

Friday, May 6, 2011

Alhamdulillah :)

hai






hyee all . okayy , hari ni better sikit . even die macam moody2 lagi tapi aku sabar jew . memang salah aku kowt . kitorang text tapi.......sepatah sepatah die jawab . aku tau lha die still sedih . aku try pujukkkk tapi harammmm . waaaaa , nak nanges rase . bukan nak tapi memang da nanges pown . ishh , buruk betul perangai aku .




hurmmm , tak lame dah nak masok alam persekolahan semula . wan aku cakap back to school . haha , amboi wan nak speaking jugak . memang kusut lha nak cari uniform sekolah semula . kain hitam dah beli , baju sekolah da jumpa . yg masalahnye tudung . puas da aku godek2 almari . tikus bawak lari kowt . aku malas beli tudung baru . maklum lah tudung kat kedai... belakang bulat , labuh sangat lha . sengetlah . ade jugak free hair pegi sekolah .tapi aku akan berusaha cari tudung to . kau tunggu aku !

apabila kusut !

Thursday, May 5, 2011

If u know..... :'(





rindunye rindunye rindunye ! * sambil buat gaya gedik * ermm , baru sehari tak mesej die . padan muka aku , gatal sangat nak off phone bagai , last2 aku jugak yg menanges . ermm , tadi aku ada la on9 facebook die jap , n tengok die ada chat dgn ' bestfren ' die to lagi . IM NOT JEALOUS , IM NOT JEALOUS . OKAYY , I AM JEALOUS ! bila ' bestfren ' die to tanya pasal aku die just jawab ' entah lha ' maybe die dah tak paham dengan aku atau dah bosan cakap pasal aku . die jew yg tau .




aku ada share entry aku ni kat facebook die tapi harammmm die balas . orang laen pulak yg komen . terasa betapa syok sendirinye aku . * alahaiii syifa , entah die baca tak post kau to , kau je lebih2 * takpe lha if die tak baca pown . at least aku dah luahkan semuanya . tadi tergerak jugak hati aku nak on phone tapi perbualan die dgn gurl to dah spoil mood aku . takut nanti aku termarah n teremosi lagi . k byeee :)




p/s : maybe aku on jap phone tengah malam kang . masa die dah tidur . ada something aku nak btau die . aku nak die tau yg aku tak pernah lupakan die walau sesaat :'(

Takut !




errr - hyee cmue !
aku takut lha kalau die marah aku lagi . 
aku takut kalau die dah lupekan aku .
aku takut nak buka phone . * tadi ade on seminit tp....*
aku takut nak on9 * cehh , padahal on9 jap td tapi takde respon pape pown dr die *
aku takut takut takut !
tapi nak buat macam mane , totally my fault .
so aku kena tanggung semuanya .
fine fine fine !

ermm , how i want to change myself ?
how to be a perfect person ?
yang semua orang sayang , semua orang suka . HOW ?

AKU.....
selalu buat orang terasa , selalu sakitkan hati orang , selalu pikir bukan2 , selalu ikotkan kata hati , n bla bla bla . * malas nak listkan *

aku nak lha berubah , aku nak aku nak aku nak ! tapi tak tau nak mula dari mana . kakikah ? tangankah ? apakah ? siape boleh beritahukah ? angkat kaki kiri tinggi2 sambil goyangkan tangan macam usop wilcha * okayy aku buat lawak bodoh *

AKU.....
nak jadi manusia yg  disenangi ramai . insyaAllah oneday . but when ? hehehe :)

p/s : masih sedih sebenarnya tapi cuba untuk ketawa walaupun sumbang bunyinya . sayang die walau apa pown terjadi :'(

Wednesday, May 4, 2011

Madu dibalas racun :'(




awakkk , terima kasih ! terima kasih dah lukakan hati kecil saya . saya ikhlas sayang awak . saya setia dgn awak . yang paling penting saya percaye awak . terlalu percayekn awak . akhirnya ni yang awak balas . saya tak tau nak ucap ape lagi kt awak . hati ni sakit sangat . menitis airmate saya bace tiap perkataan yg awak tulis to . sangat sangat sangat mesra dgn gurl to . saya tau die kawan awak . tapi ...... tak sanggop saya ulang balik ape yg awak tulis to . awak ciap pesan kt die ' jangan mcokkn gmba kite berdue , lau gmba rmai2 xpew . nanti awex aku cakap ape pulak ' gurl to pown cakap ' na jgk , xkn to pown die nak jeles ' NAMPAK SANGAT AKU NI DIMAINKN ! then sebut pulak pasal skandal2 . owhhhh , korg skandal eh ? dah bpe lame ? tahniah sebab berjaye kaburkn mate aku .






tapi , awak dah buat saya mcm ni pown saya sayangkan awak lagi . sayang sangat2 .





Ingatku dalam doamu :'(

hai




Ada sesuatu inginku katakan , ku harap engkau dapat mengertikan , selama ini dirimu ku sayang , walaupun kau tidak percaya..... Tak guna aku memaksa dirimu , untuk percaya segala kataku , kiranya engkau fahami hatiku , pastinya kau akan menyedari.....




Aku merasa sungguh indah bersamamu tiap waktu , kita bermesra marah dan sayang , rajuk dan rindu.....Walaupun kita pernah merasa terluka dan terkilan , namun hatiku masih menyintaimu sayang....




Alangkah indah kehidupan ini , seandai engkau terus bersamaku , kiranya aku menyinggung hatimu , maafkan diriku oh sayangggg :)




Andainya aku hilang di matamu , INGATKU DALAM DOAMU :'(

Tuesday, May 3, 2011

Jom Heboh, Kuantan :D

hai






hyee all ! lame an tak update belog sakaii nieh . okayy , baru ni aku n family pegi kuantan . biase lha , tiap2 tahun our family tak pernah miss join jom heboh . kire ni family event every year lha :D . pagi2 ahad lagi dah bertolak dari rumah . then sampai kuantan terus pegi padang MPK 2 . bapakkkk panasnye . dalam pukul 4 choww n pegi rumah cousin aku . mandi2 n siap2 nak pegi mini konsert lak . layan gambar aje lha !





die tersangatlah cntekkk . awwww ~


abang aku :)


even peluh2 but still good looking !


okayy , mase ni zizan a.k.a mail lambung ni interview pak cik depan aku . so aku amek kesempatan snap2 .


wif ma , adeq2 n cousin , ena .


kami sepupu lha =,=


ciap2 na g mini konsert !

aku ni bukan gurl yg suke make up . after di touch up oleh cousin aku inilah produknye . whattt ? comot ? i know .


grr - muka penat . jom pegi makan abah :'(


my parent n adeq bongsu .

SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas