Skip to main content

Wedding my cousin :)

hai




Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia, Salam 1 Blogger !
Nak story mory sikit ni. Tak nak dengar?
Ala, dengar la. Sikit je. 



Semalam aku pergi Johor. 
Sepupu aku yg kawen kt Pekan baru ni buat majlis jemput menantu belah husband dia.
Pukul 6.30 pagi dah bertolak dari rumah.
Malam tu aku mana tidow. Kesedihan melanda. #nowdahberbaik
Sampai mana entah singgah makan jap and tunggu sedare2 lain.
Dah berkumpul tu baru geral meneruskan perjalanan !



Pukul 11 lebih sampai la rumah nenek pengantin lelaki.
Minum2 and lepak2 lepas tu nenek dia suruh pergi rumah kenduri makan2 dulu sebab pengantin tak bersiap lagi. Nanti lapar pulak.
Kitorang pegi la. Sebelah je rumah pengantinnya.
Dah makan balik semula kt rumah nenek tu sebab nak berarak pulak.
Dalam pukul 2 berarak, bersanding and makan.
Time makan2 ni best sebab dapat duduk dekat meja pengantin. #jakunlakau




Habis acara blah ar. Then pegi AYER HITAM.
Dekat je, tak sampai 10 minit pun dari rumah pengantin tadi.
Korang mesti tahu kan Ayer Hitam ni macam mana.
Kerepek, cenderamata, beg and aksesori2 memang terbaik lah !
Serious murah. Aku naik gila nak bershopping #padahalduittakde



And paling best aku jumpa banyak gila Domokun.
Nak nanges aku tengok.
Dengan pemurahnye bapak aku cakap " pilih jela nak yg mane "
Perghh, mantap la abah. Terharu anakmu ini. Cehhh -,-



Jom layan gambar :)



pening aku . nak g mane ni ? wan, jom kite g dulu !



yeahhh, terbaekkk !



ececeh, kemain ma abah. nak sedondon aje.



sy cucu wan yg paling sopan kan3 ?



ehem2 , na mcm ni jgk :'(



makan tak hingat dunia :)



di ayer hitam . yesss, kaklong and adik2 dapat patung !



Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.