Skip to main content

Friends





Many people will walk in and out of your life. But only true friends will leave footprints in your heart.



Hmmm~! Kenapa mesti ada pertemuan tapi akhirnya berpisah jua. Sorang demi sorang yg pergi tinggalkan aku. They are my best friends ! Kawan susah senang aku. Aku ingat lagi, kitorang pernah berjanji nak sama2 sampai besar. Masuk kolej sama2, duduk serumah and kalau boleh kawen pon nak sama2 #tapibukankongsilaki But kita dah berpisah sebelum SPM lagi. Masa Form4 masing2 dah buat haluan sendiri.




Sedih gila aku time korang cakap nak sambung belajar kat sekolah lain. Aku ego. Thats why aku tak nanges depan korang, aku buat tak tahu je rite? Tapi dalam hati siapa tahu. So nak tutup kesedihan ni aku pun pindah la sekolah. Adat jadi budak baru mesti kena buli. Lama2 macam best je jadi student kat sekolah baru ni.  bulan lepas tu my mum cakap kitorang kena pindah #sedihbhaiiii 




Now dah 2 tahun kot aku stay kat Triang. Not bad la. Actually lagi best dari duduk Maran. Kat sekolah sini aku ada 2 orang besties. Dyla and Ada. Kitorang betul2 rapat since Form5 la. Masa Form4 kenal gitu2 je sebab aku budak baru. Lepas dapat result SPM, memang ramai la budak kelas aku yg berhijrah ke tempat lain. Yang duduk rumah sampai sekarang pon ramai. #heyguyspikirlastudy


Tapi yg tak best Dyla tinggalkan aku and Ada. Dia naik Form6 sebulan je kot. Lepas tu dapat matrik second intake punye. Ahhhh, sabar jela. Apa yg aku nak simpulkan sekarang, teman datang and pergi dalam hidup kita. Teman yg sejati akan tetap kita ingat walaupun berpisah seribu batu.




SAMPAI SEKARANG NABILAH, SYARIFAH, MIRA AND DYLA TETAP DI HATIKU EVEN KITA DAH BERPISAH !





Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.