Skip to main content

Jangkitan kuman ?

saya beci awak cik kuman !




Minggu lepas aku demam, lepas check and makan ubat dah okayy la sikit. Then minggu ni demam datang balik. Aku rasa makin teruk adalah. Badan panas giler tapi aku menggigil kesejukan. Kat sekolah aku siap landing lagi #tidur. Keesokan harinya aku tak datang atas nasihat ma abah and pakwe. Hee~


Semalam la hari paling teruk kot. Pening sangat and paling best tak boleh makan. Bau makanan je aku dah muntah. Memang kosong la perut. Ma risaukan aku so dia paksa jugak aku pergi klinik lagi. Dengan muke kusut and poyo aku pegi la klinik :)


Sampai klinik doktor cakap demam aku tinggi sangat >.< Lepas tu dekat tekak ade merah sebab jangkitan kuman. Thats why badan aku dengan sendirinya demam and menggigil sebab nak melawan kuman tu. Aku ulang tayang ape yg doktor cakap je.


Keluar je dari bilik doktor tu Gegar mesej ' doktor cakap ape ' . Aku tulis la balik ape yg doktor tu cakap. Teruk la aku kena marah. ' tu la, orang suruh makan ubat taknak, nape degil sangat? kan dah makin teruk. ' Okey2, orang makan ubat sayangggg !



Comments

echaRierie said…
alala..ciannya..
skrg ni mkn ubt k walaupun tak suka..
huhu
ieyfa syifa said…
@echaRierie itu la, terpakse jugak makan. pahit akn manis akhirnya. hee :)

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.