Skip to main content

Jangan nak tunjuk bagus depan aku !





Assalamualaikum and Hello semua :)



Kau, kau dan kau sila dengar sini ! Ape yang kau dapat kalau tunjuk bagus depan orang eh ? Padahal kau tak seberapa pun. Kau tahu tak yang sikap macam tu buat orang makin menyampah dengan kau. Nak gebang sane sini pasal kehebatan kau tapi, habuk pun tarakkk. Bila orang nasihat kau menjeling. Kalau la kat Malaysia ni hukuman tak ketat dan berat, dah lame aku korek biji mate kau tu !



Walaupun kau pernah buat taik/cari pasal dengan aku, tapi bila kau ucapkan kata MAAF aku boleh terima. Malah aku boleh lupakan semua tu. Ni tak, kau makin mengade-ngade ade la. Kau dah tahu tu salah kau, takkan aku pulak yang kena mintak maaf der ! Pikirlah sikit. Tak guna lagi aku berbasa-basi dengan orang macam kau ni. Sebab tu lah aku sound kau. Nak sedarkan kau dan kawan-kawan gedik kau. Tu pon aku sound secara sopan lagi. 



Jangan sampai semua pulaukan kau baru kau nak sedar dah la. Mase tu aku hanya mampu memandang. Bukan taknak tolong tapi aku dah warning awal-awal. Salah kau sebab taknak dengar. Kau abaikan nasihat aku sebab kononnye aku ni tak setanding dengan kau. Heyy, nak nasihat orang tak perlu pangkat, darjat, rupa dan sebagainya. Kau pikir-pikirkan lah ye. 






Gangster kampung pisang. Hakhakhak :)





Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.