Skip to main content

Everything is different now.




Apa yang aku dah pendam sampai airmata aku mengalir tiba-tiba ni ? Lepas satu-satu hal menyemak kat otak aku. Nak pulak hari hujan, memang best la layan perasaan. Serious bosan dengan diri sendiri. Kadang terpikir nak jadi orang lain. Boleh tak bagi aku hidup tanpa masalah ? Aku tak kuat nak hadap semua ni.



Manusia cepat berubah and thats what I've learned ! Kalau dulu mula-mula kenal sweet sangat. Setiap apa yang kita buat mesti ade orang nak ambik tahu. Sampai kadang-kadang rasa rimas lah. Tapi takpe, at least kita tahu dia betul-betul ambik berat pasal kita.



Kalau kita sakit, tak menang mulut dia suruh kita makan ubat. Kalu kita tak boleh tidur, bersengkang mata dia jaga kita. Kalau kita merajuk, berjela-jela ayat dia nak pujuk kita. Dulu dia selalu conteng-conteng wall facebook kita. Seronok kalau ingat masa dulu. Walaupun kita gaduh, tak pernah lama-lama. Gaduh-gaduh manja je. Aku suka buat-buat merajuk sebab nak dipujuk. Pernah aku dengar kau menangis masa call aku. Tapi tu dulu.



Sekarang, salah cakap sikit dua-dua nak melenting. Aku dengan ego aku, kau dengan ego kau. Payah sangat nak bertolak ansur. Taktau mana silapnya, apa yang kau buat dulu dah jarang kau buat sekarang. Aku rindu kau yang dulu, tapi mustahilkan aku nak dapatkan kau balik.



Kenapa cepat sangat kau marah aku sekarang ? Baru sehari dua kita baik, dah moody semula. Dan kau jarang pujuk aku macam dulu-dulu. Aku tengah marah macam mana sekalipun, kalau kau pujuk aku cair jugak. Ni tak, aku badmood kau lagi badmood. Dan kau jarang dah bergurau dengan aku :'(






Aku tak suka kalau kau terus banding-bandingkan kau dengan aku. We're same ! Aku sayang kau atas dasar siapa kau sekarang. Masa silam kau aku tak pernah ungkit. Kau dah terus terang pun cukup baik bagi aku. Nothing secret between us now. And please stop blaming yourself. Everyone makes mistake, and we should learn from that. Aku dah nasihat kau, aku dah terus terang pun yang aku tak suka perbandingan ! So stop comparing between you and me.



Lepas ni aku cuba lah jadi macam kau. Aku keras ! Aku taknak menangis dah. Kalau kau tak mesej aku, aku taknak paksa-paksa kau. Kalau kau marah aku, aku buat taktau je. Aku akan buat sampai kau pujuk aku semula !



Takdir dah tertulis. Kalau kau bukan jodoh aku kau akan pergi jugak. Lambat atau cepat aku terpaksa jugak lupakan kau. Tapi aku harap kita kekal dan kau tak lupa janji-janji kau. Aku tunggu masa tu.



Tapi aku tau kau sayang aku. Cuma ade masa kau dah bosan dengan perangai aku. Mungkin ni balasan yang patut aku terima. 

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.