Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

31 Disember dan 1 Januari.

Assalamualaikum.


Most of bloggers + facebookers tulis entry atau update status pasal tahun baru, kenangan 2011, azam tahun baru dan sebagainya yang berkaitan dengan yang baru-baru lah termasuklah awek baru. Ahaks ! * abaikan ayat tunggang langgang nieh *




Hari ni 31 Disember merupakan hari terakhir dalam tahun 2011 bersamaan dengan birthday abah aku yang ke 51. Abah lahir betul-betul hujung tahun thats why maintain muda walaupun umur dah setengah abad. Ehh, betul ke abad ? Ke dekad ? Ahh, ghasak laa.



Happy birthday abah ! Orang doakan abah dikurniakan kehidupan yang selesa, umur yang panjang dan rezeki yang secukupnya. Abah bahagia kami sekeluarga pun turut bahagia. Thanks for being a lovely father and ketua keluarga yang baik.



Mengenai abah pulak, dia jarang marah kami. Mudah tersenyum and yang paling syok dia raja lawak tahu ! Selalu buat lawak even kami tengah serius, itulah abah kami. Dia rajin melayan anak-anak dan isteri. Kalau mak cakap nak pergi mana-mana dia akan bawak bila ad…

Cuti-cuti Malaysia : Melaka !

Assalamualaikum. Hello peeps !



My family and I went to Melaka last Sunday. So this entry should be updated yesterday tapi aku malas tahu ! Haha, entry kali ni penuh dengan gambar. Enjoy reading okay !



Pagi-pagi lagi dalam pukul 7.30 ma dah ketuk pintu bilik. Actually aku baru nak pejam mata time tu. Memang lemah la nak bangun tapi aku gagahkan jugak kaki untuk melangkah. After siap semuanya dalam pukul 9.00 naik kereta and bertolak. Singgah makan dulu kat bandar and abah pulak menyelenggarakan kereta. Betul ke aku eja tu ?






Kami sampai Melaka pukul 12 lebih. Ma ajak lepak kat Bandar Hilir je sebab kat situ best. Baru ni ma pergi kursus thats why dia tahu best. Tapi korang tahu tak, dua jam lebih kami pusing-pusing Melaka mencari Bandar Hilir. Puas follow signboard tapi sesat. Last-last abah tanya sorang pakcik ni and dia petakan kat kami.



Dah jumpa jalan yang betul tu traffic jam pulak. Sabar jela. Dengan bas, motor, kereta and orang ramai lagi. Tension la berjam-jam terkepit dalam ker…

Dapat jumpa Maher Zain lahh !

Hello people ! Assalamualaikum.



Kenal Maher Zain tak ? If tak kenal pergi terjun KB Mall sekarang. Actually aku penat sangat hari ni. Penat gila-gila, serius ni. Aku bukanlah berkebun mahupun menternak tapi aku tetap penat. Semalam tidur lewat dan tadi terbangun awal pulak. Pukul 11 lebih aku dah terjaga kesejukan. Then pukul 2 lebih member call ajak pergi hospital Temerloh.



Aku pun ngorat abah. Yela, nak pinjam kereta. Haha. Abah memang sporting sedunia so dia let go kereta kancil, memang selalu aku guna kereta tu la. Then hujan lebat, risau la nak bawak sebab kereta tu takde aircond. Aku dah gundah gulana ni.



Ehem, aku try-try la mintak kereta wira kot-kot dia bagi. Yes, dia bagi ! Then Mira datang rumah aku. Dia la drivernya sebab kitorang yang lain takde lesen lagi. Before this Mira selalu bawak auto, kereta kancil yang biasa kitorang bawak pon auto. Tapi kereta wira abah manual. Mira pon tabah jela nak bawak kan.



Depan rumah aku tu pun dah dua tiga kali enjin mati. Tapi aku suruh…

Doakan saya kuat supaya tiada lagi airmata yang jatuh. Huh !

.



Assalamualaikum. Hello Earthlings !



Malam ni sedih sangat-sangat. Ya Allah, kenapa aku tak kuat macam orang lain ? I'm trying so hard to be strong. Dah cuba yakinkan hati bahawa aku ni seorang yang kuat. Aku tak boleh nanges. But hakikatnya ? Aku nanges jugak. Ahhh, benci keadaan macam ni.



Dulu dia ajar aku erti pengorbanan. Aku sendiri tak pasti sama ada aku boleh berkorban atau tak. Tapi I make a move. Aku cuba berkorban demi dia. Tapi aku sedih bila pengorbanan aku tak dihargai. Dah lah janji tak ditepati, lepas tu buat macam takde apa yang berlaku. Perit dalam hati ni Tuhan je tau.



Sorry la, aku dah heartless. Since kita pon memang tak contact dah kan ? Mungkin ni cara terbaik untuk masing-masing perbetulkan diri. Aku tak nak lah bertepuk sebelah tangan. Aku dah pernah cakap lepaskan aku kalau dah tak sayang kan. Aku harap kau bijak dalam buat keputusan.






Mata bengkak because I'm hurt ;'(


Kbai !

One True Love.

.



Assalamualaikum.



Hello earthlings ! Sory I'm rarely update. No reason for that. Haha. Actually tengah nanges ni. * eh, perlu ke mention kat sini ? * Dont get me wrong. Nanges bukan sebab jatuh tangga or what tapi sebab tengok cerita One True Love ni. Serious sedih. Nak-nak lagi aku suka pelakon tu. * tepuk tangan sikit *.



Joy dan Migs

Aku minat diorang since tengok Marimar. Alahaii, sweet je tengok. Rasanya diorang memang couple kat luar. Haha, orang minat lelaki korea aku bantai minat Philipine. Ehh, suka hati laa. Korang tengok tak cerita ni ? Nanti selalu-selalu lah jenguk Astro Citra yep. Rasanya ada ulang banyak kali.


Cerita ni mengisahkan Migs dan Joy. Diorang ni just get married dan selang sehari lepas perkahwinan dia kot Migs eksiden. Dia eksiden lepas balik beli bunga untuk suprisekan dekat Joy, but tak sempat. After dia sedar dari pembedahan dia hilang ingatan. Tapi yang peliknya Migs lupa perkara yang baru berlaku dalam hidup dia.


Migs ingat family and Bella, bekas kekasi…

Kesumbatan di rumah sendiri.

.



Assalamualaikum.



I wonder if people look at me and think '' I wish I was pretty like her '', because that was I think when I look at everyone else ;D


Hello people ! How's your holiday ? I'm sure you're happy enough right ? Nampaknya aku jela yang terlantar sakit * sediakan tisu cepat *. Hari ni Alhamdulillah I feel better than before. Cuma tak berselera nak makan je.



Bangun tidur almost 3 p.m then menghadap nasi lemak, memang tak selera lah kan. Tutup tudung saji, masuk bilik online lagi bagus ! Ma abah balik kerja pukul 5 baru aku terkedek-kedek cari towel nak pergi mandi. Haishh, bertuah punya budak.



So now dah pukul 8.50 p.m, perut pun dah memulas sebab lapar. Yela, whole day tak makan kan. Jap lagi nak pergi geledah dapur la. Kot-kot ada rezeki yang nak disumbat dalam perut ni. Sabar ye my tummy dummy. Okay guys, I'll update later keyh. Takmo rindu-rindu kita tau. * bajet ada orang nak baca je blog kau *



Beyond the tough time.

.



Assalamualaikum.



Lama kan kita tak update ? Rindu kita tak ? Sorry laa, kita bukan sengaja tinggalkan awak semua. * eceh *. As u all know aku dijangkiti * serius * demam campak. Saat orang lain menikmati holiday break dengan riang ria bersama Cornflakes, aku hanya terlantar di katil menahan kesakitan. * music please *.



Adik-adik aku semua dah start galak sebab diorang kena awal, so habis pun awal lah kan. Yang peliknye adik aku yang merantau kat Terengganu tu pun kena. Ma cakap tu menandakan korang ni sehati sejiwa. Bukan sehati berdansa tau ! Hekhekhek.



So aktiviti harian aku baring ngadap lappy jela. Line internet dua tiga hari ni memang buat aku tacing. Kejap access kejap tak. Jiran sebelah nak curi line wifi rumah aku pun mesti stress kalau line berterusan macam ni. Haha !



Abah pulak tak habis-habis paksa aku pergi klinik. Taktik paling berkesan mengelak pergi klinik aku duduk terperap dalam bilik. Dah nak dekat maghrib baru aku keluar. Belah malam abah memang takde masa sebab b…