Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Amaran. Entri penuh dengan gambar !

Assalamualaikum.


Sory mendiamkan diri untuk beberapa hari. Aku dalam proses mengumpul semangat sebab ni. Tipu la kalau tak sedih tapi life must go on right ? Luka aku belum pulih sepenuhnya tapi Alhamdulillah beransur pulih dari hari ke hari. Now dia dah happy tanpa aku. Mungkin kenangan setahun lebih tu takde pape bagi dia. Takpelah, asalkan dia bahagia :')


Tetiba rasa nak update pasal cerita seminggu yang lepas. Aku ada join event kerja abah dekat Gambang. Actually ni bukan first time pergi sana so takdelah excited nak mampus. Cuma aku seronok sebab dapat naik bas ! Rasa nak melompat plus menjerit bila abah bagitahu yang rombongan ni nanti naik bas. Dua buah pulak tu, padahal staff bukannye ramai sangat. So dalam bas memang lengang ah.


Dalam pukul 6 dah sampai kat pejabat abah. Abah as a supervisor mestilah kena mengatur anak buahnye. Haishh, anak buah dah besar-besar tapi payah kemain nak dengar arahan. Sebuah bas untuk budak laki yang bujang and sebuah bas lagi untuk staff yan…

Pergi untuk selamanya.

Cukup la kalau aku bagitahu yang aku dah clash dengan dia. Kali ni betul-betul clash. Takde istilah rujuk ke ape. Tipu besar kalau aku cakap aku tak sedih. Berpunca dari aku dan yang merananye aku. Sebelum ni aku seronok mintak putus dengan dia, sebab aku tahu dia akan pujuk. Aku suka dipujuk. Tapi kali ni aku silap ! Dia betul-betul tinggalkan aku.


Pada mulanya dia bagi aku masa 3 tahun untuk berubah. And dia janji akan cari aku balik lepas aku betul-betul berubah. Memang susah aku nak terima, 3 tahun tu bukan sekejap. Tapi aku ego, aku buat tak dengar je ape dia cakap. Aku nyanyi-nyanyi, aku melawan cakap dia. Dia menangis pujuk aku buat tak tahu je. Mungkin dah terlalu lama aku uji dia, sampai kesabaran dia hilang !


Hari ni aku excited nak pujuk dia balik. Sesekali ape salahnye aku buang ego demi orang yang aku sayang kan ? Tapi hancur hati aku bila dia bagitau yang dia dah ade adik angkat. Dan dia tak nak terima aku. Dia tetap suruh aku tunggu 3 tahun. Puas aku merayu, aku pujuk …

Kata-kata terakhir dari saya untuk awak.

terima kasih atas segalanye.
sanggup susah senang bersama.
terima kasih sebab setia sampai akhir hubungan kita.
halalkan makan minum orang, topup ke ape.
moge awok bhgie dengan sape pon lepas ni.
orangg takkan kacau awok dah.
sumpah sebak nak luahkan.
orang terlalu sayang awok.
tak dapat nak luahkan dgn kate2.
orang harap ape yg orang buat selama setahun ni cukup la utk membuktikn yg orang ni sayang awok.
orang setia. sumpah !


tak pernah orang setia gini kalau couple.
memang orang serius dgn awok.
orang impikan kite tetap bersame sampai tua.
tapi semuanye salah orang.
tiap kali kite gaduh, orang rasa tertekan.
orang rase tak cukup bahagiekan awok.
sebab tu orang selalu suruh awok cari perempuan lain.
dengan harapan awok akan tolak and cakap awok sayang orang.
tapi kali ni orang salah, awok memang betul nak cari perempuan lain.
takpe lah, kalau tu pilihan awok sayang :)
orang doakan yg terbaek.


sory kalau mesej ni mengganggu awok.
lepas bace buanglah terus.
orang tak kuat nak luahkn da…

Semua cikgu yang masuk kelas nak marah/touching dengan kitorang. Sorry !

Assalamualaikum.


Hows your day ? Is it everything going fun ? Aku agak dan sangat penat hari ni. Tadi kat sekolah banyak benda yang berlaku buat aku sakit hati plus rasa nak marah orang je. This week entah berapa kali kelas kitorang asyik kena marah dengan cikgu. Sorang masuk marah, masuk yang lain pon marah. Ape angin entah asyik nak marah-marah je. Aku mulalah takde mood gini gaye.


Tadi cikgu tegur and perli-perli yang kelas kitorang langsung takde timetable, duty roster and carta organisasi. Pheww, bahan tu ade tapi takde mase nak buat tau. Tolonglah paham. Takde mase ! Kelas kitorang mungkin lambat sikit dari segi hias kelas ni, tapi if kitorang dah start berhias jangan suruh berhenti la.


Last year kelas lain takde pon yang hias beria sebab Lower 6 kan masuk setengah tahun. Kelas kitorang bapak ah cemerlang berhias. Ade cikgu nak puji lebih ? Tolonglah sabar, bukan tak nak buat. Dah masing-masing busy. Harapkan dua tiga orang je buat memang sampai tahun depan tak siap. * K tipu *