Followers

Friday, February 24, 2012

Amaran. Entri penuh dengan gambar !

Assalamualaikum.


Sory mendiamkan diri untuk beberapa hari. Aku dalam proses mengumpul semangat sebab ni. Tipu la kalau tak sedih tapi life must go on right ? Luka aku belum pulih sepenuhnya tapi Alhamdulillah beransur pulih dari hari ke hari. Now dia dah happy tanpa aku. Mungkin kenangan setahun lebih tu takde pape bagi dia. Takpelah, asalkan dia bahagia :')


Tetiba rasa nak update pasal cerita seminggu yang lepas. Aku ada join event kerja abah dekat Gambang. Actually ni bukan first time pergi sana so takdelah excited nak mampus. Cuma aku seronok sebab dapat naik bas ! Rasa nak melompat plus menjerit bila abah bagitahu yang rombongan ni nanti naik bas. Dua buah pulak tu, padahal staff bukannye ramai sangat. So dalam bas memang lengang ah.


Dalam pukul 6 dah sampai kat pejabat abah. Abah as a supervisor mestilah kena mengatur anak buahnye. Haishh, anak buah dah besar-besar tapi payah kemain nak dengar arahan. Sebuah bas untuk budak laki yang bujang and sebuah bas lagi untuk staff yang pergi dengan family.


Naik je bas muka aku yang paling teruja sekali. Punyalah banyak kosong sampai dua seat boleh duduk sorang je. Aku bersila, bersimpuh, terlentang baik punya. Tapi sumpah tak tipu, sejuk gila dalam tu. Ehh, aku cerita ni macam korang tak pernah naik bas je kan ? Punyalah detail ayat aku. K abaikan. Orang jakun memang gini.


Nama event ni Alam Flora Staff Get Together. Actually CEO Alam Flora nak jumpa penyelia and pekerja area Pahang ni. So setiap negeri dia akan hantar dua buah bas and free tiket masuk kat Gambang plus T-shirt. Sampai je kat tempat pendaftaran tu pukul 9.30. Punyalah ramai orang dari seluruh daerah kat negeri Pahang ah. Lepas settle daftar terus masuk dalam waterpark tu. Memang dapat masuk awal lah kan ?




Lepas salin baju tu ape lagi, adik-adik semua terjun kolam. Malangnya aku hanya jadi orang suruhan yang kena usung beg ke sana ke mari sebab aku tak boleh mandi ! Okay, urusan perempuan. Gila sedih tengok orang berjimba dalam air. Lagi sedih bila orang tanye '' tak mandi ke ? ''.



Ni adik aku dengan member dia. Teruuja sangat-sangat sebab diorang baru first time pergi.






Then tengok telematch. Seronok ah jugak tengok diorang main game. Mengeratkan silaturahim gitu. Sebab walaupun kerja bawah satu company, tak bermakna diorang kenal antara satu sama lain kan ? Yang duduk Raub, Cameron, Kuantan, Maran  mana kenal orang-orang Bera ni. So dengan adanya event camni, hubungan tu makin rapatlah. * sumpah ayat gaye keling *










Dah habis acara kat sini kitorang gerak ke hotel pulak. Makan tengah hari and upacara penutup gathering ni. It was so fun sebab dihiburkan dengan beberapa orang artis. CEO Alam Flora ni ialah adik kepada Datuk Jalaludin Hasan. So dia invite abang dia sekali ah.









Adik aku, member dia dengan abah siap berjoget lagi time lagu dangdut. Memang havoc la bila semua budak laki bangun joget sama.




InsyaAllah esok buat bbq dekat pantai Rompin pulak :')

Friday, February 17, 2012

Pergi untuk selamanya.




Cukup la kalau aku bagitahu yang aku dah clash dengan dia. Kali ni betul-betul clash. Takde istilah rujuk ke ape. Tipu besar kalau aku cakap aku tak sedih. Berpunca dari aku dan yang merananye aku. Sebelum ni aku seronok mintak putus dengan dia, sebab aku tahu dia akan pujuk. Aku suka dipujuk. Tapi kali ni aku silap ! Dia betul-betul tinggalkan aku.


Pada mulanya dia bagi aku masa 3 tahun untuk berubah. And dia janji akan cari aku balik lepas aku betul-betul berubah. Memang susah aku nak terima, 3 tahun tu bukan sekejap. Tapi aku ego, aku buat tak dengar je ape dia cakap. Aku nyanyi-nyanyi, aku melawan cakap dia. Dia menangis pujuk aku buat tak tahu je. Mungkin dah terlalu lama aku uji dia, sampai kesabaran dia hilang !


Hari ni aku excited nak pujuk dia balik. Sesekali ape salahnye aku buang ego demi orang yang aku sayang kan ? Tapi hancur hati aku bila dia bagitau yang dia dah ade adik angkat. Dan dia tak nak terima aku. Dia tetap suruh aku tunggu 3 tahun. Puas aku merayu, aku pujuk dia. Dia cakap dia nak single, lagipon dia dah ade adek angkat.


Hancur luluh hati aku. Cepat betul dia mulakan hidup baru. Aku mintak nak macam dulu dengan dia. Mungkin sebab kesian so dia terima aku. Aku suruh dia tinggalkan adik angkat dia tu. Dia macam nak tak nak je. Dia pon cakap agak kasar dengan aku. And aku dapat agak yang dia dah tak perlukan aku.


Tadi dia cakap dia dah lepaskan adik angkat dia tu. Untuk berlaku adil dia akan lepaskan aku pulak. Berderai lagi air mata aku. Kalau dulu bila kitorang putus semangat dia kejar aku balik. Ni aku merayu sekalipun dia dah tak peduli. Betul ke dia pernah sayang aku dulu ?


Dia cakap jangan berharap sangat dia akan kembali cari aku. Sebab kitorang banyak perbezaan. Lepas dia bagi aku harapan, dia mintak aku lupakan macam tu je. Permainan cinta kan ? Sedih. Lepas ni aku akan nampak dia senyum dengan perempuan lain. Salah aku sebab tak jaga orang yang betul-betul sayang aku. Dia sanggup berubah untuk puaskan hati aku. Tapi aku ?


Sekarang aku cuba berubah, tapi takde peluang kedua yang diberikan ! Sakit dalam hati ni tak dapat aku nak ungkap dengan kata-kata. Nekadnye dia buat keputusan. Aku tak percaya semua ni berlaku. Terngiang-ngiang lagi janji yang dia bisikkan kat aku. Terlalu banyak janji.


Harap dia bahagia dengan keputusan dia.

Thursday, February 16, 2012

Kata-kata terakhir dari saya untuk awak.

terima kasih atas segalanye.
sanggup susah senang bersama.
terima kasih sebab setia sampai akhir hubungan kita.
halalkan makan minum orang, topup ke ape.
moge awok bhgie dengan sape pon lepas ni.
orangg takkan kacau awok dah.
sumpah sebak nak luahkan.
orang terlalu sayang awok.
tak dapat nak luahkan dgn kate2.
orang harap ape yg orang buat selama setahun ni cukup la utk membuktikn yg orang ni sayang awok.
orang setia. sumpah !


tak pernah orang setia gini kalau couple.
memang orang serius dgn awok.
orang impikan kite tetap bersame sampai tua.
tapi semuanye salah orang.
tiap kali kite gaduh, orang rasa tertekan.
orang rase tak cukup bahagiekan awok.
sebab tu orang selalu suruh awok cari perempuan lain.
dengan harapan awok akan tolak and cakap awok sayang orang.
tapi kali ni orang salah, awok memang betul nak cari perempuan lain.
takpe lah, kalau tu pilihan awok sayang :)
orang doakan yg terbaek.


sory kalau mesej ni mengganggu awok.
lepas bace buanglah terus.
orang tak kuat nak luahkn dalam phone.
nak bukak mulut pon tak mampu.
tak dapat nak bayangkan hari2 orang pasni tanpe awok.
siang malam mesti sunyi.
takde gelak tawa awok.
dah tak boleh nak membebel kat awok.
takde dah orang yg nak kutuk macam2.
boleh tak bagitahu camne caranye nak hadapi semua ni ?


esok last kite jumpe kan ?
camne la nak berhadapan dengan awok.
hari2 akan datang ?
kuat ke orang tengok awok senyum disamping perempuan lain ?
boleh tak awok ambik pisau bunuh orang terus ?
biar orang mati daripada terseksa camni.


dah tak mampu nak tahan airmate ni dr jatuh.
biarlah dia mengalir.
hidup orang pon takkan terurus dah lepas ni.
takkan ade asifah yg ceria macam dulu.
orang akan habiskan sisa hidup ni dalam bilik je.
orang janji akan kenang cinta kita sampai mati.


jage diri awok.
pagi2 jangan lupe kunci makwe kedua awok tu.
psto bawak motor jangan ah laju2 sangat.
serius tak smart up sane up sini.
perempuan suka laki yg sederhana.
jangan balik lewat malam.
jage mak ayah selagi dyorang ade.
jangan benci dyorang.
kurangkan ketagih rokok tu tau !


izinkan orang cakap ni buat kali terakhir,
CYG SAYANG B <3
TAKE CARE.
MMUUAAAHHH.
I LOVE YOU FOREVER ASHRAF AKIM :)


Thursday, February 2, 2012

Semua cikgu yang masuk kelas nak marah/touching dengan kitorang. Sorry !

Assalamualaikum.


Hows your day ? Is it everything going fun ? Aku agak dan sangat penat hari ni. Tadi kat sekolah banyak benda yang berlaku buat aku sakit hati plus rasa nak marah orang je. This week entah berapa kali kelas kitorang asyik kena marah dengan cikgu. Sorang masuk marah, masuk yang lain pon marah. Ape angin entah asyik nak marah-marah je. Aku mulalah takde mood gini gaye.


Tadi cikgu tegur and perli-perli yang kelas kitorang langsung takde timetable, duty roster and carta organisasi. Pheww, bahan tu ade tapi takde mase nak buat tau. Tolonglah paham. Takde mase ! Kelas kitorang mungkin lambat sikit dari segi hias kelas ni, tapi if kitorang dah start berhias jangan suruh berhenti la.


Last year kelas lain takde pon yang hias beria sebab Lower 6 kan masuk setengah tahun. Kelas kitorang bapak ah cemerlang berhias. Ade cikgu nak puji lebih ? Tolonglah sabar, bukan tak nak buat. Dah masing-masing busy. Harapkan dua tiga orang je buat memang sampai tahun depan tak siap. * K tipu *


Nasib baik ah ade member wayar putus belaka. Takde la aku stress sangat. Diorang ni dan berborak, gelak tak pandang keliling dah. Entah benda-benda. Isu kecik pon boleh jadi besar. Haha, layan. Walaupun asyik kena marah, bebel dengan cikgu kitorang akan buktikan kelas kitorang gempak dari kelas sebelah-sebelah. Wekkkk ;D




Kenangan masa Lower 6. Tunggu sikit mase lagi ye cikgu, kitorang lengkapkan semua tu dengan cemerlang sekali. Biar juling mate cikgu tengok. Haha.


Cikgu jangan ah bagi homework banyak kalau nak tengok kitorang hias kelas. Peace !


Kbai !
SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas