Skip to main content

They don't love me.



Kehilangan. Semua orang takut dengan perkataan tu. Tak kesah la hilang one of family members, kawan, beloved stuff dan sebagainya. Kadang hilang pensil picit pon kecoh satu class ! Actually, bila dah jadi milik kita, of course kita harapkan kekal untuk selamanya. Paling sakit bila kita sedar bahawa kita akan kehilangan seseorang yang kita sangat sayang.


Dia insan yang berjaya curi hati kita. Dia yang buat dunia kita indah, dia yang buat kita ceria, dia yang ada siang malam teman kita, dia sanggup korbankan masa dan duit untuk kita, dia menyempurnakan hidup kita, dialah segalanya. Kita sayang dia tapi hakikatnya kita harus lepaskan dia.


Sedih tak bila orang yang kita sayang sebenarnya terseksa hidup dengan kita?  Sekuat mana pun kita cuba tahan dia dari pergi, sampai satu saat bila kita dah tak mampu lagi menahan, dia akan pergi. Sekali pun kita merayu, tak mungkin dia berpaling lagi. 


Biarlah dia bahagia, aku pun tumpang bahagia jugak.


Bila dah putus kebanyakannya akan cakap cenggitu. Tapi mulut je kan ? Hati siapa tahu. Sanggup ke kita tengok dia bahagia dengan orang lain ? Padahal dulu dia janji takkan tinggalkan kita, takkan sayang perempuan lain selain kita. Kenapa semuanya berubah ? 


Datang dan pergi. Itu normal dalam kehidupan. Bila someone hadir dalam hidup kita, jangan genggam dia terlalu kuat. Takut nanti kita sukar melepaskan saat dia ingin pergi. Why dont you just stick around with me ? Kenapa mesti pergi :'(


Sorry, nothing to write so merepek jela !

Kbye !

Comments

Mestilah sedey if kehilangan org yg kiter syg tp peraturan alam dah menetapkannya begitu. Cara terbaik belajar terima kenyataan tapi susahkan? Huuuuuuu~
Syifa said…
Hmm, betul tu. Memang susah.
sy pernah merasainya . sabar dan solatlah . insyaALLAH cinta dr ALLAH lebih tinggi nilaiNYA ^_^

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.