Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Unexciting holidays.

Hello peeps !





For sure mesti ramai yang mula hentak-hentak keyboard sambil makan cekedis sekarang ni kan. Yela, cuti sekolah dah bermula. Yeayyy ! Taktau nak klasifikasikan cuti ni seronok ataupun tak. Rasanye best lagi kalau pergi sekolah. Boleh lepak dengan kengkawan sambil ngutuk Mak Jemah. Haha !


Walaupun holiday, as a form 6 student, kami dibekalkan dengan home learning yang sangat sangat berguna untuk masa hadapan kelak ! Kata cikgu, diorang taknak kami lalai menghabiskan cuti yang sekangkang kera ni dengan aktiviti yang tak berfaedah. Alala, so sweet :)


First pegang home learning tu rasa semangat gilaaa nak buat. Tapi bila dah balik rumah, ngadap pulak netbook, memang home learning entah ke mana la kan. Sabtu Ahad ni aku nak memanfaatkan cuti sepenuhnya. Start Isnin depan baru sentuh home learning tu. * kononnye la *


Korang mesti dah plan macam-macam kan ? Seriously aku rasa this holiday will be shooo boring ! Parents kerja, buah hati pun kerja. Tapi aku akan mengisi masa lapan…

Menilai seseorang. Adakah wajar atau tidak ?

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, half out of 8 paper dah selesai. Bersyukur sangat sebab aku rasa macam boleh jawab kesemuanya. Takdelah senang sangat tapi taklah susah. Kira so so la. Tapi taktaulah pulak resultnya acane nanti. Hope meningkat dari UP1. Boleh suruh Arif belanja makan. * haha, tau makan je aku ni *


Forget about it.


I want to point out my question, adakah kita berhak menilai seseorang ? Sekarang aku nampak people easily judge another person without knowing them better. Bila kita nampak seseorang tu, kita dengan mudah menilai dari hujung rambut sampai ke jari kaki. The most funny thing is kita langsung tak kenal satu sama lain. Dengan lagaknya kita menilai yang dia tu liarlah, sombonglah, itulah, inilah. Is that affair ?


Don't judge a book by its cover. Means luaran tak semestinya sama dengan dalaman. Orang bertudung memang tak semuanya baik, tapi orang baik mesti bertudung dan menutup aurat rights ? Tapi sekarang ni kalau kita nak beli novel, the first thing yang kit…

Exam weeks.

Hello peeps !


Dah bersawang belog kesayangan aku ni. Sorry encik belog ( ehh, jantan kau ) emosi kita tak stabil lagi ni. Hik3. Baru-baru ni about 6 days aku tak online. Percaya ke tidak ? Bolos saja dinding ituu. Please la percaya. Memang tak lepas nak online sebab internet macam haremm.  Then I've attend Kem Jejak Gemilang selama 2 hari 1 malam dekat Institut Biodiversiti Lanchang. I will story about that later. Tu pun kalau rajin la kan. 

Next week which is this Monday akan bermulalah exam midyear. Brrr, boleh postpone tak cikgu ? Takut. Dah la cikgu target kena capai pointer 3.00 and above. Masalah paling besar sekarang ni subjek BM. Exam sebelum ni aku hampir gagal BM. Maklumlah, kat rumah speaking Jawa. Bm kertas 1 rasa susah gilee. Morfologi, sintaksis, fonologi, ape benda tu ?

Hope kali ni dapat buat yang terbaik. Kalau dapat 3.00 pon dah okay what. Yang paling penting STPM nanti nak dapat pointer tinggi. Yes, I will struggle for it. Taknak ma kecewa lagi. Even dia tak tun…