Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

Happy fasting :)

Assalamualaikum. Salam Ramadhan :)


Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan. Semoga kehadiran bulan yang mulia ini disambut dengan penuh keikhlasan di hati. Well, first day puasa aku dah terpaksa skip. Maybe sampai seminggu. Maklumlah, orang perempuan kan. Rasa rugi sebab tak dapat rasa keriangan berpuasa. Tskkkkk :'(


Dan kepada korang yang boleh puasa tu, jangan ngengada nak ponteng ! Dosa tau, Tuhan marah. One more thing, jangan lupa pergi terawih. Ni kang elok smart pakai baju melayu pastu melencong pergi main mercun kan ? Relax dulu, awal lagi kalau nak bom kampung tu. Tak syok ah, tunggu seminggu dua baru mulakan misi yeee :)

Orang kecil.

Aku manusia. Tak lepas dari kesilapan. Kadang aku terlebih menilai seseorang sampaikan perasaan tu bawak aku jauh dari dia. Kami yang dulunya sahabat, akhirnya masing-masing bawak diri. Duduk dalam satu kelas, tapi jiwa masing-masing jauh. Mungkin ada dua tiga orang yang masih rapat dengan aku, tapi kemesraan tu tak same macam dulu. Goshhh, I really miss our sweet time <3








Time ni kami bahagia. Takde anasir jahat yang mengganggu hubungan kami semua. Tapi masuk je tahun 2012, ade insiden yang kurang baik. Satu-satu cerita diputarbelitkan, normal. Bila timbul perasaan tak puas hati dalam diri, itu yang menyebabkan masing-masing tarik muka. Sampai ade yang tak bertegur. Sumpah sedih. I can't fixed it back.

Tadi aku dah buat keputusan and update satu status kat Facebook yang mengubah kembali hubungan kami. Menjernihkan kekeruhan yang sedia ade. Alhamdulillah, takdelah keras mane hati masing-masing. Masih ade kemaafan yang diberi. InsyaAllah, hubungan yang baru pulih ni akan terus berk…