Followers

Wednesday, June 26, 2013

Photoshoot.

Assalamualaikum.



Hari Rabu, sesuai sangat kalau nak buat Wordless Wednesday. Kemain ambik kesempatan malas nak menaip, so update hari Rabu, keji betul perangai. Ni sebenarnye gambar photoshoot hampir dua minggu yang lepas. Konsep photoshoot, tapi idakk la panggil photographer betul betul, guna pon camera henpon aje. Boleh klasifikasikan as photoshoot? Lantaklah.



Actually kitorang pergi picnic kat Lentang, balik tu singgah taman and gediks gediks nak bergambar. Si lelaki la tukang ambik gambarnya. Dua lelaki, tiga perempuan, so woman win ! Hari Jumaat tu aku, ika dgn jira keluar temerloh dulu, ogy drive. Pergi bank, pastu beli barang nak masak. Balik dari temerloh tu aku dgn jira tido rumah ika je.


Pagi esoknya dalam pukul 9 lebih kitorang gerak. Kali ni pegi berlima. Aku, ogy, ika, jira and iwan. Lentang tak jauh pon, sejam lebih dah sampai. Mula-mula sampai tu kitorang salin baju, cari port nak letak barang makanan, makan, pastu mandi. Menu nasi goreng dgn ayam masak merah. pastu ade la cekedis dgn air kotak. Sambil mandi sambil makan. Acane tu?



Gambar dlm air semua tak senonoh. Blur la, pandang tempat lain la, tudung kelepet la. So takmau teman upload.



























Tema dress dan flat. Kononnye la. Aku je tersesat dress coklat. Ika dgn jira sedondon biru. Flat pon kemain meriah warna merah, aku warna hitam je. Yang penting semua flat ade reben. Haha !








Tuesday, June 18, 2013

Cemburu.

Assalamualaikum.



Mungkin bagi orang lain, cemburu tu biasa. Normal. Tapi bagi aku, cemburu yang ada dalam diri aku ni tahap membunuh. Bila aku cemburu, aku akan bunuh perasaan aku, juga perasaan orang lain. Dan masa tu jangan harap la aku nak berkelakuan elok, mesti menyakitkan hati punya.



Frankly said, aku tak pandai sembunyikan perasaan cemburu, apatah lagi pendam. Ye aku pendam, aku takkan terus terang yang aku tengah cemburu, tapi aku akan luahkan dalam bentuk perbuatan atau kata-kata. Masa ni, aku tersangatlah annoying. Percayalah. The side you'll never want to see.



Cemburu aku kadang waras, kadang tak logik, iras-iras cemburu buta giteww. But with one reason, sebab aku dah terlalu sayang, maka bersepahlah rasa cemburu.  Tapi tak lama sebenarnya, aku pandai dan terror dalam bab memujuk hati sendiri ni. Nangis sampai airmata kering, then I'll okay ! Kalau ade orang yang pujuk lagi la aku suka.



Hanya yang betul-betul sabar je dapat bertahan dengan aku. And I hope he will.



Kisahnya bila si pakwe bagi password facebook dia kat aku. Mulanya aku berkeras taknak, sebab aku tau aktiviti stalk inbox facebook mesti terjadi punya. Tapi si pakwe bagi jugak, maka malam tu aku jadi stalker terhebat. Dari mesej tahun 2013 sampai la 2011 takde satu pon yang terlepas dari bacaan aku.



Dan tiba-tiba rasa sakit hati (mungkin cemburu), bila terbaca conversation si pakwe dengan perempuan lain yang agak mesra. Tapi perlu ke cemburu tu datang ? Tu cerita tahun 2011. Mula tak paham dengan diri sendiri.



Keesokan harinya aku bangun tidur dengan mood zero. Dan seboleh-bolehnya aku taknak dia tau yang aku tengah cemburu. Tapi dia dah masak dengan perangai aku agaknye. Dan bermulalah sesi pujuk memujuk......



Thursday, June 6, 2013

Joging.

Assalamualaikum.




Bismillah.



Terketar-ketar tangan nak menaip new entry ni since dah seminggu dua tinggalkan blog. Nak kata busy tu taklah sangat, nak kata tak buat apa-apa langsung pon idokk jugak. Yang utamanya aku takde idea nak menulis. Tapi still active kat Facebook and Twitter.



In shaa Allah nak aktif kat Blog balik, with upcoming fresh entry !



Seriously dah gemuk sekarang.



Tengok pipi tu :(




p/s : Nak joging lagi. Dengan ika, buya, ogy.
SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas