Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Photoshoot.

Assalamualaikum.



Hari Rabu, sesuai sangat kalau nak buat Wordless Wednesday. Kemain ambik kesempatan malas nak menaip, so update hari Rabu, keji betul perangai. Ni sebenarnye gambar photoshoot hampir dua minggu yang lepas. Konsep photoshoot, tapi idakk la panggil photographer betul betul, guna pon camera henpon aje. Boleh klasifikasikan as photoshoot? Lantaklah.



Actually kitorang pergi picnic kat Lentang, balik tu singgah taman and gediks gediks nak bergambar. Si lelaki la tukang ambik gambarnya. Dua lelaki, tiga perempuan, so woman win ! Hari Jumaat tu aku, ika dgn jira keluar temerloh dulu, ogy drive. Pergi bank, pastu beli barang nak masak. Balik dari temerloh tu aku dgn jira tido rumah ika je.


Pagi esoknya dalam pukul 9 lebih kitorang gerak. Kali ni pegi berlima. Aku, ogy, ika, jira and iwan. Lentang tak jauh pon, sejam lebih dah sampai. Mula-mula sampai tu kitorang salin baju, cari port nak letak barang makanan, makan, pastu mandi. Menu nasi goreng dgn ayam masak merah. pastu ade…

Cemburu.

Assalamualaikum.



Mungkin bagi orang lain, cemburu tu biasa. Normal. Tapi bagi aku, cemburu yang ada dalam diri aku ni tahap membunuh. Bila aku cemburu, aku akan bunuh perasaan aku, juga perasaan orang lain. Dan masa tu jangan harap la aku nak berkelakuan elok, mesti menyakitkan hati punya.



Frankly said, aku tak pandai sembunyikan perasaan cemburu, apatah lagi pendam. Ye aku pendam, aku takkan terus terang yang aku tengah cemburu, tapi aku akan luahkan dalam bentuk perbuatan atau kata-kata. Masa ni, aku tersangatlah annoying. Percayalah. The side you'll never want to see.



Cemburu aku kadang waras, kadang tak logik, iras-iras cemburu buta giteww. But with one reason, sebab aku dah terlalu sayang, maka bersepahlah rasa cemburu.  Tapi tak lama sebenarnya, aku pandai dan terror dalam bab memujuk hati sendiri ni. Nangis sampai airmata kering, then I'll okay ! Kalau ade orang yang pujuk lagi la aku suka.



Hanya yang betul-betul sabar je dapat bertahan dengan aku. And I hope he will.



K…

Joging.

Assalamualaikum.




Bismillah.



Terketar-ketar tangan nak menaip new entry ni since dah seminggu dua tinggalkan blog. Nak kata busy tu taklah sangat, nak kata tak buat apa-apa langsung pon idokk jugak. Yang utamanya aku takde idea nak menulis. Tapi still active kat Facebook and Twitter.



In shaa Allah nak aktif kat Blog balik, with upcoming fresh entry !



Seriously dah gemuk sekarang.


Tengok pipi tu :(



p/s : Nak joging lagi. Dengan ika, buya, ogy.