Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Insiden balik cuti sem.

Assalamualaikum.



Harini hari ketiga aku berada di rumahku syurgaku, well takde kata yang dapat menggambarkan betapa bahagianya aku kat rumah, dikelilingi keluarga yang tercinta. Cewahhh. Actually aku nak cerita dan kongsi pengalaman ngeri aku masa nak balik Pahang dari Kedah.



Petang Ahad, lepas habis exam aku terus aku ke terminal changlun untuk tunggu bas. My bus supposed to be on 7pm, aku sampai dalam pukul 6pm gitu. So sementara sejam menunggu bas tu aku duduk jela sambil online dan tengok orang sekeliling. Duduk punya duduk jam kat phone aku dah menunjukkan pukul 8pm. Aku cool lagi. Orang yang baru sampai terus naik bas, aku yang dah 2 jam terpacak kat situ bas tak sampai sampai lagi.



Dalam pukul 8.15pm aku dah mula tak cool, aku tanya akak kat kaunter tiket changlun tu, dia cakap bas ******** ke Pahang pukul 8.30pm. So aku pon tunggu la lagi. Tak lama lepas tu phone aku berdering, aku pon angkat la dan kedengaran suara perempuan di hujung talian.



Dikk, adik yang seat nombor 6 bas…