Skip to main content

Kerja oh kerja !








okayyy , memang lame kn aku takk update belog ni . MALAS ! cukop . alasan yg sangat kukuh dan bodoh  . lalala ~ stopp merapu efa ! last week membe aku ajak kerja .die kesian kowt tengok aku asyik duduk kt rumah . so die tawarkn lha aku kerja JIMAT SUPERSTORE . da dapat kerja to hari isnin aku start . ingatkn senang kerja kedai gtu , just follow pelanggan . rupanye . jeng jeng jeng .



  1. datang pagi2 dalam pukol 9 ( bg aku sangat awal to ) .
  2. punchcard .
  3. susun atur kedai dulu . bawak keluar baju , seluar , troli bagai lha .
  4. sapu sampah >.< kawasan aku kena sapu agak luas . naseb baek orang laen yg mop lantai . zzzzzzz !
  5. korang kalau pergi kedai baju mesti ade baju yg gantung2 an . so aku ditugaskan bawak turun semua baju2 n seluar2 to then tepuk debu . ape motif aku takk tau . 
  6. takk boleh duduk pown . berdiri 11 jam ! rehat sejam .
  7. cuti yg syarikat bagi takde . na cuti gaji takk dibayar . lau mc laen cte .
  8. pukol 9 malam aircond kedai da stop menandekn kedai nak tutop ( ketahuilah ni saat yg aku tunggu2 tapi ade jgk makcik yg slumber shopping lagi . sabor jela ~)
  9. bile supervisor beri arahan g keluar n angkut balek troli2 , baju2 , seluar2 yg kite da gantong pagi tadi .
  10. sapu sampah kt luar kedai .
  11. kadang2 overtime bile apekk bawak stok baru .


haaaa , to lha . korang bace pown semput kn ? aku yg wt cmue ni separuh nyawe da rase . isnin , selase aku sabar lagi . hari rabu tanduk suda kua . mase to lepak kt BHP . malas sgt nak g kerja so membe aku call one of pekerja JIMAT then cakap motor pancit . fuhhhh ~ lepas beban .





hari khamis g keje macam biase . malam to membe aku cakap die nak quit . aku an tumpang die g keje. so lau die da quit bagaimane dengan aku ? cehhh ! mase lepak kt kedai mamak aku dapat idea tak payah jew g keje . tak payah bagi notis ape2 pown . lari cmto jew . keesokan harinye ( jumaat ) tiade kelibat aku kt kedai to . haha ! to akak supervisor :: FORGIVE ME ! hahax :)





time rehat aku pukol 4 petang sampai 5 . memang aku tak balek rumah lha . so aku ditemani oleh encik BF aku ( thanx sayang sebab teman n beli makanan utk orang ) sebab ni jgk aku nak berhenti kerja sebenarnye . kalau tiap2 hari die belanje aku parokkk . aku kesian kt die . hee ~




p/s :: actually gaji die takde la murah sgt . 800++ . bagi budax macam aku ni da cukop sesangat . tapi LETIH tw dokkk ? da lha , ngantokk plak bile taip entry panjang2 nieh . nitezzzz :)











Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.