Syifa
Cinta sampai tua.
Thursday, May 25, 2017 7:00 AM | 0 Comment(s)

Can we still love each other when we're ninety?

Soalan. Gitewww ~

Sebenarnya, everything depends on our conception of love, Sekuat dan seutuh mana definisi cinta pada pandangan kita. Bagi aku, to love is to be happy in making the other happy. Kebahagiaan aku adalah bila melihat orang yang aku sayang turut bahagia.  If you do everything for the happiness of the other, there is no reason why this relationship shouldn't last.

That's the first point.

Second is, frankness. We must be able to say everything, Silence is never a solution. Kalau rasa tak suka dia lepak mamak hari-hari, cakap. Kalau rasa tak suka dia pakai seluar senteng, cakap.. Jangan diam, jangan pendam, nanti parah.

Zahirkan rasa cinta selalu, kalau pun tidak berterus terang pada pasangan hari-hari (takut pasangan jemu atau kata kita buang tabiat) pastikan sebut nama dia dalam doa.. Moga Tuhan jaga cinta kalian even when you're ninety 💕

5 month
Friday, December 25, 2015 10:48 AM | 0 Comment(s)

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well)
I love you from the first day we met until now.

Labels: ,


Another beautiful month with you
Saturday, December 5, 2015 10:09 AM | 0 Comment(s)

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously..
Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali..
Ada hari saya api, awak air..
Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air..
Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya..
Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab..
Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !!
Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.

Labels: ,