Skip to main content

Posts

Perempuan ni dia boleh jadi bodoh sebodohnya bila terlalu sayangkan seseorang. Datang la seribu orang pon nasihatkan dia supaya tinggalkan atau lupakan that guy, tapi kalau bukan dengan kerelaan hati dia, dia takkan tinggalkan. Even dah macam-macam lelaki tu buat dekat dia, menipu, curang and whatsoever, hell no dia takkan pergi. Takkan berganjak walau seinci, hati tu tetap nak sayang jugak.. Biar la kawan-kawan cakap "ehh kau ni bodoh la still pertahankan relationship yang menyakitkan hati" "kenapa kau setia lagi dengan dia even dia dah buat macam macam dekat kau"

Perempuan takkan peduli, selagi hati masih sayang.

Tapi, once dia dah tawar hati, tak payah lah kau terhegeh-hegeh nak pujuk, bak datang lah lombong emas pon, dia takkan peduli *okay lombong emas tu tipu lahh*

Bila dah tawar hati, dia sendiri yang angkat kaki.
Recent posts

Feelings are feelings

Bila rasa sedih. atau apa-apa perasaan selain daripada gembira, I tend to shove those feelings away. I push them aside and decide I'm not going to feel that way. No no. Taknak lah rasa sedih, marah, kecewa or whatsoever. Nak happy je 24 hours boleh? Biar orang tengok I bahagia je everyday :)

Pernah dulu ada kawan tanya "Kau ni happy je, takde masalah ke?" Rasa nak tunjal dahi dia 4 kali, ada ke orang yang takde masalah dalam dunia ni. But I'll always pretend yang I'm okay, I'm happy, but then rasa fake lah pulak ! I know it's hard to admit that you're not okay. Takutnya bila orang anggap kita lemah "elehh dia ni sikit-sikit nak nangis, sikit-sikit sedih, tak sado langsung" Jadi kita simpan perasaan tu, kita pendam, tunjuk di luaran yang everythings fine.

Tapi sebenarnya it's not normal to pretend like you don't have feelings. Feelings are feelings, they need to be felt.. It's okay to admit that you're not okay.

The girl who feeling lost

I remember when I was at my lowest point, heartbroken and confused. I tried everything I could to make things better. I tried spending more time dengan keluarga dan kawan-kawan, and all of the things that everyone suggested to me.. I tried all of them.

But then aku sedar everything is and will be on God's timing. Kalau Tuhan kata belum, maka cubalah macam mana pun, tetap begitu. Percayalah, masa akan bantu kita melupakan segala yang pahit itu. No matter how long the wait is, it will worth at the end. Kebahagiaan yang kau tak expect.

Be you

I promise you from the bottom of my heart, being yourself will take you so far in life. Jadi seorang perempuan ni, dah berjuta kali aku dengar "you would look better with this, or this, or if you do this"- To any girl out there, just know that no matter what you wear, what you put on your face, it should never be for someone else.

If you're doing something yang you tak suka but someone else wants you to do it, you need to stop. Contohnya pasangan korang selalu complain korang tak cantik, look so pale without make up or whatsoever. Yelah on the bright side korang boleh la consider that as ruang untuk perbaiki diri. But if he always ask you to change, then ask yourself if this is someone you want in your life.. like really want?

This is your life. Totally you. So be yourself. Don't try to be anyone else. Don't do things just because other people ask you to do so. It's okay to be exactly who you are.

Suddenly, you know it's time for a change

Beginnings are beautiful. They can be different from what we are used to, sometimes it can be hard to adapt, but there's just something so beautiful about new beginnings. Orang kata tutup buku lama, buka buku baru.

Bila kita buat keputusan untuk memulakan hidup baru, it is so refreshing you know? You say goodbye to bad habits of your past and say hello to healthier life. Buang sifat hasad dengki, cemburu dan segala macam perangai keji yang kita ada, cuba jadi seorang yang baru, yang tak rasa sakit bila orang beli sofa baru, tak rasa dengki bila orang naik pangkat, and so on.. pelihara jiwa agar lebih suci.

You decide to meet new people who lift you up, motivate you, and get rid of the ones who don't appreciate you. A new beginning mean freeing yourself. Keluar dari tampuk lama. Buat sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Lupakan masa silam yang menyakitkan. Like really freeing yourself.

But I know, we aren't always ready for a change. Kita takut nak keluar dari dunia k…

To forgave what I couldn't forget

Forgiving someone doesn't mean their behaviour was okay. Memaafkan seseorang bererti anda selangkah bersedia untuk move on, untuk melupakan, to release the heavy weight.. forgiveness is pure freedom ! I know how it's like when someone you kenal dan percaya, do something you never thought..

Memaafkan tak bermakna kita kalah, but making peace about what happened.. baik untuk diri sendiri, because you choose to let it go instead of allowing it to destroy you..

Penat menjadi yang kedua

We want people in our lives who want to spend time with us, bukan menghampiri kita bila perlukan sesuatu. We want people who choose us back, who don't dissappear when someone else comes around. Its soooo frustrating when it seems like you put everyone first, but you're just a second thought to them.

People aren't just toys yang you can put aside when you found a new collection/favorite. Kita manusia yang ada perasaan, we have insecurities !

I would rather be dead on your list than be a second. It really crushes me when I don't feel important to someone who is so important to me   :(