Skip to main content

Happy teachers day ! Winkwink ~

hai




hye all ! 16 mei setiap tahun kita akan menyambut hari guru  . memang aku suka kot coz tak belajar -,- . and dapat tengok cikgu2 bersukan , ada persembahan . so memang beshhh lha . ni kali kedua aku celebrate hari guru kat smk mengkarak . sederhana tapi meriah . diuruskan oleh budak2 pra U atas . so next year giliran batch 93 lak yg akan manage and arrange all school's activity .




hurmm , to baru mukadimah . boleh tahan panjang . pagi2 pukul 7.20++ ktorg dah beratur kat assembly square . memang semangat la . then akak2 upper 6 panggil buat barisan memanjang dekat jalan tar * memang susah nak bagi korg paham bentuk muka bumi sekolah aku ni * tapi tujuan berbaris panjang to nak sambut kedatangan cikgu la . dengan bunga manggar , sireh junjung la . rasa macam kat kenduri kahwin pulakk . nak tunggu cikgu berarak dah setengah jam . naseb baek hari guru so sabar jela * tangan di dada , mata ke atas *


after that baru buat barisan kat assembly square . yg tak beshhh kena dengar ucapan ar . menteri to la , pegawai ni la . teks dah la 5 muka surat . err - lepas tu ikrar cikgu , nyanyi2 la , gimik hari guru ( masukkan ikan dalam akuarium ) . and acara yg dinanti of course potong kek . syokkk tengok cikgu2 cari mangsa nak cuapkan kek . tengah2 aku tak berkelip mata tengok boleh pulak cikgu Nina panggil :





cikgu Nina :)


syipah , syipah . meh cni makan kek .


mula2 aku geleng . segan ar nak g depan . dah cikgu panggil2 jugak aku bangun la . mula la dengar budak2 ni panggil nama gegar . adoiiii , segan ~ abez acara kat assembly square boleh la rehat . lepas rehat terus berkumpul kat pintu pagar and lintas jalan nak pergi padang . kat padang tak payah cte la . panas ! kusut lalu . tak fokus tengok cikgu sukan . dah abez to ktorg kena tinggal coz kena kutip sampah . ishhh !


last sekali acara penutup kat dewan terbuka . macam biasa la , persembahan murid and guru . bla bla bla . orang semua dah balek form 6 jugak kena tinggal . ouhh , sungguh tidak adil ! paling panas bila ada akak  upper 6 nieh sound2 ktorg .


lower 6 , kutip la sampah . jangan duduk jew .


weyhh , ktorg terbongkok bongkok kutip sampah kau kata ktorg asyik duduk jew ? memang makan kaki la kau ni . last2 aku bla jew . puas hati aku . HAHA !

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.