Skip to main content

1 Murid 1 Sukan

hai



Lambatnya aku update. Orang lain balik sekolah terus post pasal ni kan? Haha, ngaku jela :) Selamat la semuanya and majlis berjalan dengan lancar. Tadi cikgu lepaskn pelajar laki dulu berlari, lepas tu baru pelajar perempuan. Aku berlari mula2 jela, lama2 semput. So kitorang berjalan then jog. Nak berlari memang pancit bhaiii !






Trek kitorang dalam hutan. Sejuk jew. Aku, Ada, Mira and Ika jalan sama2. Sedang kitorang berjalan tu Ika cakap kat aku '' eh, tu bukan Gegar ke? '' Aku tengok la, memang betul dia and mmbe2 dia la. Duduk berehat lagi tu. Kitorang pon jalan jela. Sakit jgk hati aku dia buat2 tak nampak je. Tak tegur aku pon. Takpe la, dia tak perasan kot. Lama sikit tu dengar suara orang. Tengok2 dia lari kejar kereta. Haishh, kena bagi awak makan ubat ni. Hehe, dia lari comel :) Then kat depan sikit baru dia tegur. Dia suruh aku lari. Hell no!






Haha, masuk pintu pagar padang terus cari air. Lepas tu penyampaian hadiah. Yg menang tu pon memang star. Tak heran la. #ayatjeles









Habis penyampaian hadiah boleh seberang jalan and balik ke sekolah untuk rehat. Masa rehat orang sibuk makan, kitorang sibuk bergambar. Ish3.


















Habis waktu rehat kena pergi padang sekolah balik kat seberang jalan tu haaa. Lepas ni berlangsung acara suka pulak. Bola jaring, futsal and bola tampar.






Team kitorang masuk bola jaring. Tak pandai pon main. Hentam jela. Tapi lawan dengan akak2 upper 6, kitorang kalah 1 mata je. >.< Yang bestnya Gegar belanja aiskrim. Aku pusing2 belakang tengok dia hulur aiskrim coklat. Perghh, terbaekk la!


team Gegar menang lawan futsal. tahniah :)

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.