Syifa
Betul kata orang, marah tanda sayang :)
Sunday, August 28, 2011 9:10 AM | 2 Comment(s)





Assalamualaikum and Hello semua :)



Percaya tak kata orang bahawa marah itu tanda sayang ? Kalau kita dimarahi seseorang, mesti kita beranggapan bahawa orang tu tak suka ataupun benci kita. Tapi pernahkah kita berfikir secara rasional dan positif ? Mungkin apa yang kita lakukan salah, sebab tu kita dimarahi. Aku kerap mengalami situasi sebegini.



Memandangkan bulan Ramadhan dah sampai ke penghujungnya, maka aku dan kawan-kawan ( Mira, Wa, Ada ) merancang berbuka puase bersama dekat KFC. Bila aku bagitahu dekat BF nak keluar pegi bandar, dia dah lain macam. Aku tau dia tak suka. Then ade pulak budak laki join sekejap dengan kitorang. Tapi aku duduk meja lain la. Dia tanye ade laki ke join, aku jawab la ade. Makin la moody nye die.



BFF ( Ada n Aku )



Mira n Wa



Ada, Aku n Mira berposing sementara tunggu waktu berbuka.




Percaya tak, aku makan due-due. Tapi share sikit dengan Ada.



Sahabat untuk selamanya :)




Lepas berbuka pergi kedai kamera teman Wa beli kamera. Takkan pergi kedai kamera beli basikal pulak kan ? Mase tu dah pukul 8 lebih kot. Duduk kat kedai kamera tu jumpe pulak baby omey-omey. Korang tahu kan aku sawan tengok baby nieh.




Aiyoo apek. Anda manyak comel maa.



Nak bawak apek ni balik.



Then nak pergi hantar Ada and Wa balik. Mase tu dah pukul 9 lebih. Aku and BF agak dingin la malam tu. Die macam nak taknak je text aku. Sampai rumah Wa lepak dalam tu sebab Mira (yang bawak kereta) jumpe kawan jap. Nanti nak balik rumah tinggal aku and Mira jela dalam kereta. Wa and Ada runsing la sebab risaukan kitorang. Tak ke bahaye ? Buatnye ade orang tahan nanti mampuihhh.



Tak lame tu BF call. Here are conversation between me and him. Tapi bukanlah sebijik. Aku ubah ikut kesesuaian tanpa mengubah maksud dan isi yang asal. 



Aku : Takut la nak balik berdua dengan Mira je nanti.

Bf : Haa, tau pulak takut. Yang keluar malam-malam tu nape ?

Aku : Jangan la marah.

Bf : Bukan masalah marah ke tak. Orang risau kang jadi ape-ape.

Aku : Nak risau ape ?

Bf : Awok tu perempuan ke lelaki ?

Aku : Perempuan.

Bf : Dah tu. Ingat orang suke ke awok keluar malam-malam. Orang marah sebab orang sayang awok tu. Taknak jadi ape-ape kat awok.

Aku : Yela. Sory la.



See. Terharu aku. Ada cakap la, garangnye Gegar. Yes, die memang marah aku kalau aku buat salah. And aku suke sebab aku tau die sayangkan aku. Die siap suruh member die yang kat area situ tengok-tengokkan aku. Die cakap lagi 5 minit tak balik die datang jemput. Aku taknak susahkan die sebab die tengah kerja kat masjid. So aku ajak la Mira balik.



So for those who always often scolded, bersyukurlah sebab masih ade yang menyayangi kita. Marah bukan kerna benci, tapi sayang. Sekian :)



Labels: