Skip to main content

Raya nak dekat dah eh ?

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, dah 15 hari kita puasa. Lepas ni menghitung hari nak raya la pulak kan ? So baru-baru ni, tak silap aku hari Sabtu la kot, aku and family berbuka puasa di Temerloh then shopping raya FASA 1. * eh, ayat ape nieh ? *


Cehh, konon nak berfasa-fasa la sangat. First shopping ni beli baju kurung and melayu. Tahun lepas tema raya family aku merah maroon. Tahun ni rock sikit. Warna hitam kelabu. Adik aku la punye idea ni. Layankan saje. Kang hentak-hentak kaki kat kedai payah pulak yedakk?


FASA 1 ni habis belanja dalam RM 700++. Kat kedai baju tu saje dah RM 684. Tak termasuk kasut aku and mak aku lagi. Tahun ni gedik pulak nak pakai kasut high heels. Padahal tak reti nak pakai. Kena praktis hari-hari la nampak gayenye.


Now dalam perancangan nak tetapkan tarikh untuk bershopping FASA 2 pulak. Biasenye shopping kali kedua ni kat Kuantan. Beli baju and seluar pulak. Maybe hari Sabtu or Ahad minggu ni la kot. Woo, eksaited aku !





Exam dah lepas, boleh tak kalau nak cuti raye awal ?

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.