Syifa
Cinta tu macam kartun kan ?
Saturday, September 10, 2011 10:26 PM | 2 Comment(s)





Sejak akhir-akhir ni, rasa macam kelakar la pulak. Hubungan aku dengan dia dah jadi macam kartun tau ? Pagi ni gelak sakan malam nanti belum tentu sama. Entah-entah berperang. Serious bila fikir balik rasa macam tak logik je. Cepat betul berubahnya. Tapi aku suka ! Aku memang suka cari pasal dengan dia. Sebab suka bila kena marah. 



Bila dia marah, aku rasa macam selamat je. Baru tau yang dia ambik berat pasal aku. And paling penting dia sayangkan aku. Setiap teguran yang dia bagi buat aku terharu je. Rasa macam dia la Mr. Right aku. InsyaAllah :) 



Bila kitorang gaduh keluar la bahasa '' kau aku ''. Mula-mula aku agak tacing la. Tapi dia ada cakap, kalau guna '' kau aku '' tak semestinya tak sayang kan ? Renung-renung balik, betul jugak ape dia cakap tu. So sekarang kalau gaduh bahasa memang kaw kaw la. Tapi seronok tau. Haha #aku gile.



Semalam pergi beraya lagi. And kitorang gaduh balik. Salahnye sebab aku tak bagitau nak bertolak ke rumah member dah. Teruk jugak kena marah. Then dia call, phone aku pulak rosak. Kena loudspeaker baru dengar. Aku pun buat la loudspeaker. Bila dia marah, member lain semua diam, tercengang. Aku relax je sebab aku tau dia marah bukan benci aku. Lepas tu semua tanya ape yang berlaku and suruh aku bersabar. Aku senyum je.



Lepak kat rumah member sampai petang. Tak lama tu dia datang nak jumpa kejap. See, dia dah baik. Buat aku ketawa sampai sakit perut. Lepastu dia tegur nape pakai baju jarang. Sekejap je marah dia tu. Tak boleh merajuk lama-lama, nanti rindu. Haha. Cinta tu macam kartun kan ? 






Awat suci semacam je muka aku tu ? 





Baru la nak pandang kamera.





Dia tak habis-habis lagi ejek aku pendek. Padahal aku dah pakai high heels. Geram betul. Semalam aku timbang berat, syukur sebab dah turun sikit. Macam biase la, berita gembira mesti kena heboh dekat dia :)



Tadi timbang kat rumah Wa, berat orang dah turun sikit.

Tu la, b pon perasan yang cyg kurus sikit.

Eleh, dan-dan je perasan.

Betullah, tapi malas nak cakap sebab nanti cyg bangge.

Hehe, b nak cyg kurus mcm mane ?

Gemuk ke kurus b tak kesah. B sayang cyg bukan sebab tu. Tapi sebab perasaan.

* Malu * Tapi cyg nak kurus sikit lagi lepas tu nak tinggi !

Lepas ke nak tinggi ?




Muahaha, kang orang tinggi orang pijak-pijak awak tau ! Takmo ejek-ejek dah. nanti orang merajuk lagi.

Labels: