Skip to main content

Cinta tu macam kartun kan ?





Sejak akhir-akhir ni, rasa macam kelakar la pulak. Hubungan aku dengan dia dah jadi macam kartun tau ? Pagi ni gelak sakan malam nanti belum tentu sama. Entah-entah berperang. Serious bila fikir balik rasa macam tak logik je. Cepat betul berubahnya. Tapi aku suka ! Aku memang suka cari pasal dengan dia. Sebab suka bila kena marah. 



Bila dia marah, aku rasa macam selamat je. Baru tau yang dia ambik berat pasal aku. And paling penting dia sayangkan aku. Setiap teguran yang dia bagi buat aku terharu je. Rasa macam dia la Mr. Right aku. InsyaAllah :) 



Bila kitorang gaduh keluar la bahasa '' kau aku ''. Mula-mula aku agak tacing la. Tapi dia ada cakap, kalau guna '' kau aku '' tak semestinya tak sayang kan ? Renung-renung balik, betul jugak ape dia cakap tu. So sekarang kalau gaduh bahasa memang kaw kaw la. Tapi seronok tau. Haha #aku gile.



Semalam pergi beraya lagi. And kitorang gaduh balik. Salahnye sebab aku tak bagitau nak bertolak ke rumah member dah. Teruk jugak kena marah. Then dia call, phone aku pulak rosak. Kena loudspeaker baru dengar. Aku pun buat la loudspeaker. Bila dia marah, member lain semua diam, tercengang. Aku relax je sebab aku tau dia marah bukan benci aku. Lepas tu semua tanya ape yang berlaku and suruh aku bersabar. Aku senyum je.



Lepak kat rumah member sampai petang. Tak lama tu dia datang nak jumpa kejap. See, dia dah baik. Buat aku ketawa sampai sakit perut. Lepastu dia tegur nape pakai baju jarang. Sekejap je marah dia tu. Tak boleh merajuk lama-lama, nanti rindu. Haha. Cinta tu macam kartun kan ? 






Awat suci semacam je muka aku tu ? 





Baru la nak pandang kamera.





Dia tak habis-habis lagi ejek aku pendek. Padahal aku dah pakai high heels. Geram betul. Semalam aku timbang berat, syukur sebab dah turun sikit. Macam biase la, berita gembira mesti kena heboh dekat dia :)



Tadi timbang kat rumah Wa, berat orang dah turun sikit.

Tu la, b pon perasan yang cyg kurus sikit.

Eleh, dan-dan je perasan.

Betullah, tapi malas nak cakap sebab nanti cyg bangge.

Hehe, b nak cyg kurus mcm mane ?

Gemuk ke kurus b tak kesah. B sayang cyg bukan sebab tu. Tapi sebab perasaan.

* Malu * Tapi cyg nak kurus sikit lagi lepas tu nak tinggi !

Lepas ke nak tinggi ?




Muahaha, kang orang tinggi orang pijak-pijak awak tau ! Takmo ejek-ejek dah. nanti orang merajuk lagi.

Comments

wahh.. happynye dua.. moga bahagia ye !

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.