Skip to main content

Fenomena pelik yang membimbangkan aku.

Pegang gitar konon-konon nyanyi lagu Cinta Muka Buku !



Sekarang aku tengok kat FB status bukan main lagi, in a relationship, engaged, married. Padahal hingusan lagi tu. #aku pun same. Masing-masing dah ade pakwe / makwe. Pelik tak ? Baik cakap pelik !



Yang super peliknya, dah ade pakwe / makwe tapi still layan orang lain. Paham maksud aku ? Layan di sini tak salah kalau setakat komen status tu. Tapi yang wall to wall nieh. Biasanye terjadi kat budak-budak HOT la.



Bukan main lagi sayang, dear, darling. Taulah kawan tapi aku pelik, pakwe / makwe diorang tak rasa jealous ke hah ? Kalau aku lah kan, memang tak terkawal tahap ke'jealous'an aku. Kau dah ade yang special tapi masih menggedik dengan orang lain. Cuba bayangkan kalau korang ni pakwe / makwe spesies macam ni. Tak rasa malu ke ? Bukankah panggilan sebegitu hanya untuk yang istimewa ?



Orang lain yang tengok tu mesti rasa kita yang syok sendiri. Ehh, kau duduk berjiwang sini tapi pakwe / makwe kau dok wall to wall dengan orang lain. Lagi satu yang pasang abang / kakak angkat ni. Ahh, malas nak membebel lagi.



p/s : Entri ni ditulis cuma sebagai hobi mengisi masa lapang aku ye. Jangan lepas ni ramai-ramai hentam aku dah la. 




Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.