Skip to main content

Baru tahu ade manusia muka '' spender koyak '' !





Lama dah kan aku tak update. Tetibe update cakap pasal muke spender ni apehal. Eh eh, korang tau tak muke spender tu macam mana ? Please explain kat aku ! 



Kat sekolah tadi ade budak ni dengan geng-geng dia duduk tergedik-gedik tepi kelas aku. Lalu je asyik pandang-pandang kat dalam. Stok nak ngorat budak lower. Please lah, takde yang hensemnye budak laki kelas aku tu. Kehkehkeh.



Membe aku cakap la budak Form tettttt tahun ni koya lawa. Membe aku ni pun ajuk cakap cikgu je. Bukan main semangat budak tu menjeling kitorang dalam kelas. Ade la dua tiga orang masa tu. Lepas tu ade la dengar diorang kecoh-kecoh kat belakang. Malas amek port.



Then geng-geng koya tu lalu depan kelas aku, aku sound la yang belakang sekali tu sebab dia koya gangster. Haha, tak sangke dia terasa. Kelas diorang sebelah kelas aku je. Dengar la diorang bising-bising dalam kelas. Macam balas balik la ape aku sound tadi. Alahaiii dik, dah jauh baru nak sound akak nape ?



Tak lama tu diorang lepak lagi tepi kelas aku. Ramai la kali ni. Yang bengang dengan aku tu boleh pulak pandang aku lepas tu cakap '' kalau muka cantik takpe gak, ni muka macam spender koyak '' Memang berdekah-dekah la aku dengan membe gelok. Punya la bengang dengan kitorang sampai keluar frasa kata gitu.



Hakhakhak, seronok gaduh dengan budak-budak walaupun aku kelihatan bodoh melayan diorang. Yang tak tahannya muka spender koyak tu. Mesti budak tu pakai spender koyakkan ? Muka memang tak boleh bla. Yang lain tu ade la nampak gangster sikit, tapi yang belakang tu serious hancuss ! Sebab tu aku terus terang cakap dia bajet gangster. #jujur kan akak ?



Tak sabar nak tunggu esok. Mungkin lebih seronok. Biasanya hari Jumaat sekolah aku memang hyper sikit. Haha ! 

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.