Skip to main content

One True Love.

.



Assalamualaikum.



Hello earthlings ! Sory I'm rarely update. No reason for that. Haha. Actually tengah nanges ni. * eh, perlu ke mention kat sini ? * Dont get me wrong. Nanges bukan sebab jatuh tangga or what tapi sebab tengok cerita One True Love ni. Serious sedih. Nak-nak lagi aku suka pelakon tu. * tepuk tangan sikit *.



Joy dan Migs


Aku minat diorang since tengok Marimar. Alahaii, sweet je tengok. Rasanya diorang memang couple kat luar. Haha, orang minat lelaki korea aku bantai minat Philipine. Ehh, suka hati laa. Korang tengok tak cerita ni ? Nanti selalu-selalu lah jenguk Astro Citra yep. Rasanya ada ulang banyak kali.



Cerita ni mengisahkan Migs dan Joy. Diorang ni just get married dan selang sehari lepas perkahwinan dia kot Migs eksiden. Dia eksiden lepas balik beli bunga untuk suprisekan dekat Joy, but tak sempat. After dia sedar dari pembedahan dia hilang ingatan. Tapi yang peliknya Migs lupa perkara yang baru berlaku dalam hidup dia.



Migs ingat family and Bella, bekas kekasihnya. Semenjak dari tu, hubungan Migs dan Joy huru-hara sebab Migs percaya yang dia masih cintakan Bella plus dia lupa siapa Joy tu. Bapak sedih time Migs nak tinggalkan Joy. Ayat yang buat aku tacing bila Migs cakap kat Joy '' we need space ''. Berderai habis airmata Joy. Mana tak nya, usia perkahwinan diorang setahun jagung lagi dah dilanda dugaan macam tu.



Migs keluar dari rumah and stay with Bella. Then Joy datang merayu dekat Bella supaya pulangkan balik Migs. Part ni pun sedih jugak. Bella tetap keras hati tak nak pulangkan Migs sebab Bella masih sayangkan Migs. Lepas tu Joy disahkan mengandung. Ahh, tak larat dah nak cerita sambil menanges. Hehe.



Sebenarnya ade sebab lain jugak kenapa aku beria menanges. Tapi takpe lah, biar aku pendam je supaya takde hati yang terluka. Serious dah penat dengan semua ni. Tiba masanya aku tumpukan perhatian pada pelajaran. And aku nak luangkan masa sebaiknya dengan family. 



* Emo sikit * Kbai !

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.