Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Commitment.

Assalamualaikum.



Masa semakin berlalu, dan blog semakin terabai. Bukan nak kata aku ni busy sangat sampai tak boleh spend masa at least 10 minutes on blog. Bukan jugak aku ni terlalu banyak masa terluang. It's all about commitment. Walau kita suka macam mana pon sesuatu benda tu, if kita tak bagi commitment yang sepenuhnya then it cannot be achieve successfully.



Aku suka berblogging sebenarnya. Dan blog adalah antara salah satu media sosial yang paling awal aku kenal selepas myspace dan tagged. So it almost 5 years if Im not mistaken. Nak kata bosan, no at all. Masalah paling utama, aku takde the right or proper time yang aku tetapkan dalam sehari utk bukak blog. Let say if aku tetapkan everyday pukul 8 malam kena spend 15 minutes to blogwalking, then aku follow jadual tu secara berterusan. Kan senang.



So jom kita relate dengan study pulak. Jujur, aku memang bukan jenis manusia yang suka study awal. Tak kira la exam sebesar mana pon. PMR okay lg, SPM aku hanyut sangat. Dan STPM ba…