Skip to main content

Yang milik orang tu dilihat jauh lebih indah..

Teringat--
Betapa ekstremnya perasaan bila kita sayang dan mahukan seseorang.
Segala janji bulan bintang lautan api keluar, demi memenangi hati si dia.
Bukan sekali tp beribu lemon sumpah terpatri, biar si dia yakin seyakinnya akan keikhlasan diri.

Pernah tak dengar pepatah "yang milik orang tu jauh nampak indah"?

Dah jadi milik sendiri baru tahu segala pe'el buruk, segala bahasa mak nenek keluar kalau tengah bergaduh.. memang dah tak nampak indah la waktu tu. Lepas tu kita pandang pasangan lain "untungnya si polan kekasih dia sweet bla bla bla" Hakikatnya kita tak tahu apa yang mereka lalui, entahkan lagi teruk dr cerita kita.

Cuma apa yg buat mereka masih bertahan sebab sentiasa sayang pasangan hari demi hari, tak terniat nak banding dgn yg lain. Sedangkan kita? Masa tak dapat lagi bukan main manisfesto kita taburkan, dah dapat? Satu persatu rasa tak suka akan pasangan muncul, semua yg pasangan buat nampak serba tak kena.. sebabnya? Asyik pandang hubungan orang lain. Iri hati.

Terimalah baik buruk pasangan. Bukan bermaksud bangga dgn baiknya, tapi hargai. Bukan bermaksud sokong buruknya, tp sama-sama perbaiki.


Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.