Skip to main content

Saat Baru

Life is what you make it at least that’s what they say
Well i think i’m gonna make it fulfill my dreams one day
I feel this fire growing deep inside of me
I’m so inspired knowing that it’s my destiny

Lupakan saja kekasih yang berlaku curang
Takyah rungsingkan diri mencari apa yang kurang
Jangan tersimpang jangan jadi diri dulu
Tak perlu buru dan langsung tak perlu cemburu

Semua yang berlaku hanya untuk sebaik yang mungkin
Pusing jangan engkau cuba pandang belakang
Jika ada jodoh masanya bukan sekarang

Kekasih sini tak lari dari cacat cela
Kekasih sana tuhan Maha Esa
Pergi dan jangan balik jangan berhenti
Ada hikmah di sebalik semua yang terjadi

Lupakan hari lepas hari baru kan ada
Lupakan minggu lepas minggu baru kan ada
Lupakan bulan lepas bulan baru kan ada
Lupakan tahun lepas tahun baru kan ada

Life is what you make it at least that’s what they say
Well i think i’m gonna make it fulfill my dreams one day
I feel this fire growing deep inside of me
I’m so inspired knowing that it’s my destiny

Persahabatan ada lama ada kejap
Dugaan hidup ada kejap ada lama
Sangka lama tiba-tiba benda lesap
Sangka kejap tiba-tiba jadi lama

Ada yang bantu ada yang menyindir
Ada yang teman ada yang meminggir
Yo, kalau warna langit boleh bertukar
Seteruk-teruk mana pun benda boleh berubah

Hari cari minggu minggu cari bulan
Bulan cari matahari pun cari tuhan
Jadi cari tuhan jangan berhenti
Ada hikmah di sebalik semua yang terjadi

Lupakan hari lepas hari baru kan ada
Lupakan minggu lepas minggu baru kan ada
Lupakan bulan lepas bulan baru kan ada
Lupakan tahun lepas tahun baru kan ada

Life is what you make it at least that’s what they say
Well i think i’m gonna make it fulfill my dreams one day
I feel this fire growing deep inside of me
I’m so inspired knowing that it’s my destiny

Kalau pernah dizalimi (lupakan saja)
Kalau pernah dikhianati (lupakan saja)
Kalau pernah disakiti (lupakan saja)
Kalau pernah disalahi (lupakan saja)

Kalau pernah dizalimi (lupakan saja)
Kalau pernah dikhianati (lupakan saja)
Kalau pernah disakiti (lupakan saja)
Kalau pernah disalahi (lupakan saja)

Lupakan hari lepas hari baru kan ada
Lupakan minggu lepas minggu baru kan ada
Lupakan bulan lepas bulan baru kan ada
Lupakan tahun lepas tahun baru kan ada

Lupakan hari lepas hari baru kan ada
Lupakan minggu lepas minggu baru kan ada
Lupakan bulan lepas bulan baru kan ada
Lupakan tahun lepas tahun baru kan ada

Life is what you make it at least that’s what they say
Well i think i’m gonna make it fulfill my dreams one day
I feel this fire growing deep inside of me
I’m so inspired knowing that it’s my destiny

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.