Followers

Monday, December 13, 2010

Pesanan terakhir ' DIA '





tatao na happy or sad bile die tinggalkn aku . happy sebab aku single kot . happy ke ? tp sumpah sedih . kalau awak happy tinggalkn sy mcm ni , sy tumpang happy sekali :'(






1. jaga dri el0k2 .
2. maafkn sy .
3. halalkn semuanya .
4. tak nak bermusuh , kita masih kwn .



KAWAN ?




tak mungkin aku dpt anggap die mcm kwn aku .
sbb aku syg die lebih dr tu .
tp tak pe lah . dah tu keputusan die . aku terima .




1.8.2010 , dgn rasminya kami clash .
setahun je mmpu bertahan .




SELAMAT TINGGAL MOHD SYAQIR !





Saya relakan awak pergi !



MOHD SYAQIR BIN MUSTAFA



setahun aku tak pernah jumpe die . tapi ade sekali tu . aku ingat lg tarikh 10.10.09 . my c0usin tunang dkt jengka 7 . kebetulan mase tu ph0ne aku r0sak . and die tawarkn dri nak repair . aku p0n tanpe berfikir panjang janji dgn die nak jumpe kt kenduri tu la . nak bg ph0ne kt die . dengan berpeluh aku tggu , cari mane kelibat die . tibe2 aku ternampak due lelaki naik mt0r . sumpah aku tak tahu tu die sbb tak cam sgt . dlm gmbr lain . teng0k kt luar perghhhh , hands0me ! die tanye asifah ke ni sambil bwk mt0r . aku pon lari masuk rumah . tak sanggup nak berhadapan dgn die . malu , segan and macam2 lg . mule la aku terasa yg kami tak sesuai . aku buruk , takkan la die nak dkt aku . walaupun die pernah ckp yg die tak kesah rupa paras tp aku tetap tak percaye .



die call tanye nak jumpe kt mane . aku nak cancelkn tp kesian , die datang agk jauh , takkan aku nak suruh die balik macam tu je . aku suruh die tggu belakang rumah . aku duduk kt dinding tepi . bile aku nmpk die nak dtg aku mesej suruh die st0p and tggu kt situ je . punye la malu sampai aku pakse die jgn pandang aku . kebetulan ade kereta dkt situ . aku p0n letaklah ph0ne ats kereta . mase die ambik tu aku teng0klah die sambil menyuruk balik dinding tu , hands0menye . tu la first time kami jumpe . jumpe p0n tak macam jumpe . hubungan kami baik je lepas tu , aku merajuk die pujuk , die merajuk aku p0n merajuk . memang lawak . die duduk h0stel , kalau time gayut tu , aku dpt kenal perangai mmbe2 die . macam da lame knl la .paling best mse befday aku , kami gayut all the time . mase sch0ol break bulan 12 , kami semakin rapat even hakikatnye terpisah beribu batu .



bulan 6 tahun 2010 , genap setahun kami kapel , baru dpt jumpe face t0 face . mase tu nak ambik my ph0ne la . kami jumpe kt temerloh . aku bawak la mmbe  die p0n bawak mmbe , due 0rg jugak . s0 aku , dyla , and zura ni berangan la . dapat partner s0rang satu . sejam lepas aku sampai temerloh tu , die pon mesej ckp da sampai . terus aku cuak . mane aku nak lari . aku cakap aku dekat the st0re . die p0n kt situ jgk . terus aku menyorok dalam fitting room . dyla and zura suruh aku keluar . aku p0n keluar and pergi jumpe die . sekali lg , w0w hands0me ! die tunjuk ph0ne aku tp die tak bagi aku ambik . die cakap kena jalan dgn die dulu . aku p0n ik0t la . semua kedai kt temerloh tu kami masuk . tp tak beli p0n . just melawat . then makan time . mule2 die nak belanja kfc tp full . s0 mkn pizza je . dah kenyang kami lepak kt explanade . pergi sane naik kereta mmbe die . memang segan la . lepas tu die nak balik , payah nak let him g0 . but i have t0. takkan aku nak halang .


lepas first date ni , macam2 aku rase . aku rase die berubah . tapi die ckp tak p0n . perasaan aku je ke ? selang tw0 weeks aku pergi kenduri kawan aku , fiza ismail , dekat area uma die . jumpe la die kt situ . perlu ke aku ckp w0w hands0me ? tak perlu la kan . semua dah tahu tu . die kenalkn aku dgn m0m die . nmpak cm garang jep . die mntak my ph0ne , mule2 tak0t nak bg c0z ad pers0nal pic . at last , aku bg jgk . then tbe2 die ad menti0n nme Z . aku p0n sh0ck la . rupenye Z mesej aku . pggl aku syg2 lg . mmg muke die mse tu berubah tr0s . aku rampas ph0ne aku tp die lari . s0 berlaku la pergelutan kecil kt mjlis tu . finally dpt jgk ph0ne aku . tr0s aku dlte mesej tu . die dgn muke yg bengis mntak my ph0ne . aku bg n dy ckp mne mesej td ? aku diam , tr0s die tinggalkn aku mcm tu je . i've tried t0 explain , but he never gave me a chance . die ckp tak pe , tak kesah . 


lpas aku balik dr knduri tu , die send mesej . die ckp npe cmue gurls tpu die . sedangkn die dah jujur . aku tak tahu nak ckp ape lg . die mmg tak nak dgr . pujuk punye pujuk die sudi bg aku second chance . tp yg tak bez , lpas dr peristiwa ni , kami da lain . die mcm nak larikn dri . and aku selalu salah sangke . pernah die tinggalkn aku with0ut mesej and call . aku sedih . se0lah-0lah di gantung tak bertali



1.8.2010 , aku takkan lupa date ni sampai mmp0s . setelah hmpir 2 bulan die gntung aku tak bertali , akhirnya die call aku . mmg happy tak terkate . die pujuk aku , die ckp ph0ne die r0sak . die tanye npe ayt aku kt facebook mcm sedih je . aku ckp phm2 jela . and die ckp die tak pandai jge hati aku . s0 die ambik keputusan utk clash ! mase tu nak tercabut jantung aku . aku p0n tak membantah . diam je sambil nanges . mybe die dgr and die pujuk aku . setahun bersame , akhirnya aku terpaksa meRELAKAN DIE PERGI !





Imbas kembali . .







tak pernah aku syg mane2 lelaki sama mcm aku syg die . sebelum die , aku pernah syg Z . tapi Z terlalu baik . matured . tak macam aku , childish ! mane la sesuai kn ? aku ambik keputusan utk larikn dri dr Z . mesej die aku tak balas , call die aku tak angkat . then , die diam . mybe itu tandenye yg kami da clash . btw sebelum aku terlupa , mase tu aku 14 tahun . dan Z 19 . lepas Z , aku tak pernah seri0us menjalinkn hubungan dgn mane2 lelaki . 





0ne day , aku chat dgn s0rg lelaki ni , g0od l0oking . budak maran jgk . da dua tiga hari kenal with0ut jumpe face t0 face , die mintak kapel . hahaha , and aku accept die as my b0yfiee . mule2 memang niat aku nak mainkn die je . opss , agak kejam di situ . tapi tak sampai setahun kapel , aku tersayang die . die p0n macam seri0us je dgn aku . s0 why n0t aku sayang die betul2 . dalam bulan 6 kami kenal , and bulan 7 aku dapat news yg aku kena pindah . OMG ! parents aku ditukarkn ke triang . aku tak pernah pergi sane , and aku tak tahu ape ade kt sane . aku cakap kat b0yfiee aku . die tenang je . memang sifat die macam tu . aku mintak clash sebab aku tak yakin dgn cinte jarak jauh .maklum lah , aku ni jel0usy . yupp , kuat cemburu . tak percaye ? tapi die cakap tak pe , die tak kesah . lagipun bukan jauh maran ke triang . die ckp la . aku p0n stay lagi dgn die .






Hidup tak seindah yg ku impikan !





hurmmm , sikit pon aku tak sangke akn terserempak dengan die . i thought i still l0ves him . how could i forget him . the way he talks , smiles and even blinking his eyes . semua  tu aku dapat rasakn . even kite baru due kali date . hahaha , funny right ? aku tak tahu kenape aku berharap sgt yg die masih cintakn aku . sedangkn aku tahu , die da lupekn aku . agaknya nama aku p0n die da lupe . so , utk ape aku mengharapkan die lg ? 





SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas