Skip to main content

Tamat :)

hai



Assalamualaikum.


Now nak hupdate pasal Fiesta Bera baru2 nieh. Everything going smoothly. Even ni baru tour yg kedua, tapi meriah sangat. Lagi meriah dari tahun lepas kot. Artis2 yg datang pon ramai. Nak tau siapa? Jeng jeng jeng.




Fiesta Bera ni berlangsung selama 3 hari 2 malam. Start Jumaat sampai Ahad. Tiap2 hari tu aku pergi tau ! Muahaha, semangat la katakan. Nak pulak dapat parents yg jenis melayan, tak dapat den nak nolonggg.


DAY 1 : JUMAAT 8/7/2011


Time ni aku pergi hari malam kot. Saje nak tinjau2 dulu. Nak tengok gerai apa yg bukak, okey ke tidak. Al maklumlah, aku kan YB. Kena la melawat yedakkk ? Kebetulan ada forum perdana, dengar la sekali. Masa nak balik tu kan, aku tenung mamat yg lalu sebelah aku ni. Ehhh, macam kenal. Rupanya Zain Saidin. Perghh, memang handsome la dia berbaju Melayu hijau. Sebijikk macam omputeh ! nak bergambar tapi segan. Hehe.






DAY 2 : SABTU 9/7/2011


Hari Sabtu pulak aku pegi petang around 3 p.m sebab pagi tu abah aku keje. Sampai2 ada penyampaian hadiah pertandingan ratu kebaya, azan, nasyid and memasak. Then ucapan perasmian oleh YB Bera, Datuk Seri Ismail Sabri. Dah habis tu tengok artis2 makan ikan patin masak tempoyak yg menang pertandingan memasak tadi. Geng2 mak Gegar la yg juaranya. Lepas tu balik.





















Sebelah malam pulak ada konsert and persembahan artis2 la. Ada Roslan Shah and Didie Alias sebagai pengacara. Artis yg turut memeriahkan lagi Fiesta Bera 2011 ni Shah Jaszle, Faradhiya, Neelofa, Abby Abadi, Zul Arifin, Tam Suhaimi, Enot, Intan Ladyana, Zain Saidin, Syed Ali, Mohamad Mentor, JefryDin, Haiza, Fazli Zainal and Razali. Suasana memang best, riuh and gamat la layan kepala otak artis2 ni. Gila2 jugak diorang. Dah letih berdiri aku mintak izin dengan mak nak jalan2. #contohanakmithali Pastu pegi pusing2 tengok gerai dengan Gegar. Memang ramai la kot orang yg tegur, kejap2 panggil nama Gegar. Lepas dah puas meronda aku pegi balik depan pentas. Dalam pukul 11 p.m konsert pon tamat.









DAY 3 : AHAD 10/7/2011


Time ni aku pegi petang jugak. Sampai2 ada Battle of The Band, layan jela kan. Rock2 belaka, pecah gegendang telinga makkk ! Lepas tu pegi padang tengok perlawanan persahabatan antara artis2 and belia. Ada game futsal and netball. Dua2 artis yg menang. #okebahkalokaw Then balik semula ke dataran untuk sesi perasmian penutup oleh YB. Last sekali of cos sesi bergambar. Tapi takde pon gambar aku dgn artis2 ni. Malas nak berebut beratur panjang2. Haha.

















Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.