Skip to main content

Leave me alone. I'm crying but no one knows :'(

hai



Mengapa yang lain bisa, mendua dengan mudahnya. Namun kita terbelenggu dalam ikatan tanpa cinta.


Assalamualaikum. 


Bila aku sedih, aku menulis.
Bila aku gembira pun aku menulis.
Aku lebih selesa luahkan semuanya dekat blog. 
Sebab blog bukan manusia, tak bernyawa. 
Aku tak harapkan orang bace luahan hati aku, cuma taknak pendam lagi kesedihan ni.
Dengan cara meluah, terubat sikit luka di hati. 
Mungkin masih ade parut bekas luka. 
Tapi tu semua aku jadikan kenangan terindah dalam hidup.


LOL ! Bangang kan intro die. Kalau tak suka tekan button X sebelah kanan laptop anda cepat-cepat. Entri aku semuanya annoying right. Sebab ape yang aku rasa, aku akan terjemahkan dalam bentuk penulisan. Maka terhasillah blog yang SUPER SERABOT ( SS ) ni. 


.................................................................................................................


Hari ni terbabas lagi. Tak ke sekolah atas sebab-sebab tertentu. Malam tadi berlalu macam tu je. Sikit pun mate aku tak ngantuk. Memang superb la. Pagi tadi macam biase duduk depan cermin and perasan ade something yang lain kat muke aku. Eh, ni muke aku ke ? Dengan mate yang tersangat-sangat bengkak hasil menangis sepanjang malam, rambut yang serabai + kusut, badan pun tak bermaya, macam mane aku nak pergi sekolah ? Mau member-member cop aku mati laki. 


Dengan muke yang innoncent, aku sarung tuala dekat kepale, keluar bilik. Aku nampak mak tengah iron baju. Tanpa memandang mak aku cakap ''' pening la, taknak pegi sekolah ''' Mak tak sempat balas ape-ape lagi aku terus masuk bilik. Lepas tu barulah nafsu tidur datang.


Harap hari ni lebih baik dari semalam. Kenape aku menangis ? Hanya aku, dia dan Allah je yang tahu.







Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.