Skip to main content

Kalau aku sedih ada orang peduli ke ?





Assalamualaikum.



Tajuk macam pasrah je kan ? Entahlah, akhir-akhir ni aku rasa lain macam je. Ade sesuatu yang mengganggu, buat aku jadi tak tentu arah. Sumpah kepala rasa berat. Dengan exam, sakit dan segala masalah ibarat datang kejar aku. Buat aku tak boleh tidur malam. Dah banyak hari la aku tidur lambat. Mata mengantuk tapi tak boleh pejam. Memang semua aku buat serba tak kena ahh.



Tambah pulak orang yang aku sayang tiba-tiba macam dingin je dengan aku. Tak tahu mana silapnya aku layan dia. Rasanya habis lembut dah. Sedaya upaya aku cuba kawal emosi, jangan cepat menuduh dia. Aku nak sangat tanya kenapa dia macam ni tapi aku malas dah nak gaduh-gaduh. Takut nanti cara aku yang salah buat dia terasa.



Aku cuba mengalah ! Walaupun dalaman aku terluka. Apa salahnya aku berkorban perasaan pulak. Selalu dia je yang bersabar. Mungkin ni salah satu ujian buat aku. Aku kuat, tapi tak tahu sampai bila. Kesabaran aku ade had jugak. Kalau berterusan macam ni biarlah aku senyap buat sementara waktu. Berdiam diri lagi bagus kot. Harap-harap dia sedar dan dapat rasa ape yang aku rasa.



Tak perlulah dia banding-bandingkan antara aku dan dia. Masing-masing ade kelebihan serta kekurangan. Aku bersyukur atas kelebihan dia dan aku terima kekurangan dia. Aku suruh dia berubah tanda aku sayang dia. Walaupun aku ni tak baik, tapi bukan bermakna aku tak boleh menasihat. Kadang-kadang aku text dia panjang-panjang, luah perasaan la kononnye. Aku harap dia paham dan balas tanda pujuk aku. Tapi sedihkan kalau ape yang kita harap lain dengan ape yang kita terima ? Okay, tu situasi aku.



Aku tak tahu nak luah kat mana. Aku luah kat sini tak harapkan orang baca. Cuma bila aku meluah dalam bentuk tulisan sedikit sebanyak aku lega. Biarlah orang nak pikir ape pun, aku bahagia dengan dia. Cuma ada masa aku sedih. Aku harap dia sedar yang aku sayang dia dan keadaan kembali macam dulu lagi. Tu je aku mintak.



Kbai :'(

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.