Skip to main content

Lepaskanmu kerana terpaksa.

Assalamualaikum. Hello everybody !


Sory, semalam terskip nak update blog disebabkan hati tengah berbunga riang. Yeahh, if you read my previous entry then you will know why me happy. Lelaki memang pandai memujuk eh ? Baru nak sentap lama-lama, baru nak muncung macam donald duck, dah tersenyum balik.


Pernah dengar tak quotes yang terindah hanya sementara ? K, thats happen to me. Baru nak gelak, senyum, ketawa * eh, bukan same jeke ? * dah terpaksa menanges, moody and so on. Mungkin aku tak layak bahagia.


Tadi tergerak hati nak bukak FB dia, then terjumpa something yang menyakitkan hati. Bukan sekali, tapi dah banyak kali berlaku. Dan banyak kali jugak la aku maafkan dia atas alasan yang dia beri. Aku percaya dia, aku yakin dia tak tipu. Kenape ? Mungkin sebab sayang.


Tapi tadi hati aku sakit sangat. Sebab kejadian yang sama berulang lagi. Again and again ! Aku terus hamburkan perkataan yang mungkin menyakitkan hati dia. Tapi aku peduli ape, sakit hati aku sape nak tanggung ?


Tak payah nak sorok lagi, kau ade chat dengan dia kan ? Amboii, bukan main mesra lagi. Laki memang gatal walaupun dah ade awek. Payah betul nak cari lelaki yang setia and jujur dalam dunia ni. Kau blah dari hidup aku kalau nak menggatal dengan perempuan lain. Mula-mula je elok, dah setahun couple tunjuk perangai !


Is that too much ? Yaa, I know but I cant control it anymore.  Rasa marah telah menyebabkan aku lupa yang dia orang yang aku sayang sebelum ni. Dia orang yang banyak tolong aku. Dia orang yang aku selalu rindukan. Dia pernah buat aku bahagia. Dia segalanya bagi aku !


Then dia cakap esok dia akan tunjukkan bukti yang dia tak bersalah. Lepas tu dia akan lepaskan aku. I'm speechless. Tu la, mulut aku cabul sangat. Menyesal pon tak guna. Menanges sampai bengkak mata kenape ? Kau jugak yang mintak kan Syifa ! Asal dengan kau ni ? Kenape kau tak boleh kawal marah kau tu ? Kenape Syifa ? Kenape ?




Thanks for one year being together with me. Jika ni pengakhiran hubungan kita, saya harap awak bahagia bersama dengan dia yang hadir selepas saya nanti. Saya doakan awak berjaya dalam hidup dan lupakan saya, kekasih awak yang tak berguna ni :)


Kbai !

Comments

Ziela Ismail said…
cinta tu mmg kadang2 menyakitkan n kadang2 meng'happy' kan...bawak byk sabar yea dear ^_^
ieyfa syifa said…
Betul tu. InsyaAllah :)

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.