Skip to main content

Sukan + Muet's result !

Assalamualaikum. Hello peeps !


Entri kali ni randoms okay. Malas nak buat satu-satu so gabungkan terus in one post. Sebelum pergi lebih jauh * eceh, ayat sastera siottt *, korang perasan tak cuaca sekarang tak menentu rite ? Kejap panas then tetibe hujan lebat. Feeling macam dekat oversea la pulak. Kfine, aku memang over !


 Random #1




First random ni nak cerita pasal mesyuarat agong rumah sukan. Pagi-pagi la dah beratur kat assembly square. Aku rumah Bayan ( biru ). Tapi tak syok la sebab pisah dengan my buddy, Ada. Sokayy, sorang lagi membe ade, Wa ! Rumah sukan lain baek punye tempat berhimpun, kitorang kat tapak perhimpunan je. Dah la basah, nak duduk gone. Then as usual cikgu announce tentang pelantikan jawatan.


Seriously I'm not interested to participate in sports day ! Masa proses pelantikan tu aku buat tak tahu jela. Nak cadangkan pon tak pandai an. Then tetibe Cikgu Ruslah serta beberapa orang guru point aku. Maigodd, tak mahu la ! Cikgu lantik aku jadi penolong ketua rumah sukan. Terpaksa naik pentas menebalkan muka. Ape yang aku kena buat ? Ape tugas aku nanti ? K blurr !


 Random #2




Today, result MUET keluar. Serious debar sebab MUET penting untuk masuk U. Actually kalau dapat band 1 pon boleh masuk U as long as taking MUET. Tapi nanti kena ambek banyak paper English la kat U. Masa rehat tadi pergi la cari Sir Azli sebab nak suruh dia check online. Baru sampai bilik dia then dia cakap '' tahniah Asifah, awak band 3 '' Lol, mimpi ke ni ? Rasa macam teruk je jawab MUET tapi Alhamdulillah.


Analisis penuh tak tahu lagi tapi dengar khabar sorang dapat band 4, lima enam orang dapat band 3 and the rest band 2, band 1. Rasa tak nak dah reseat untuk paper March. Bersyukur jela dengan band yang ade ni. Balik tadi ma tanya and ternyata dia happy sesangat. Then dia doakan supaya aku dapat masuk UPSI. Nak anak dia ni jadi cikgu. Cewahhh, ade bakat ke ?




Dia dah berubah kot. Hmmmm ;'(


Kbai !

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.