Skip to main content

Sedih datang lagi.

Assalamualaikum and nite peeps !





Lepas break up dengan Gegar seriously memang aku down gila. Kenangan setahun 4 bulan bersama dia ibarat kejar aku. Mana aku pergi, segenap ruang memang aku akan teringat dia. Time tu Tuhan je tahu sengsaranye aku. Bukan member tak nasihat tapi masuk telinga kanan, keluar telinga kira. Zero. Empty. Tiap malam aku berkurung dalam bilik then nanges. Ubat kat tepi je. Bila aku penat aku telan ubat dan zzzzzzzzz ! Bangun pagi pergi sekolah dengan mata yang bengkak. Aku cuba happy, tapi sakitnya hati bila senyuman dan gelak yang aku keluarkan tu semuenye fake !


Bila berakhirnya hubungan aku dengan dia, aku rasa dunia kosong. Bila on facebook ramai yang bagi nasihat. Termasuklah yang sorang ni. Aku tak tahu kenape aku rasa senang bercerita dengan dia. Aku luahkan segalanya, apa yang aku pendam selama ni. Dan dia banyak bagi nasihat. Dalam tak sedar kitorang bertukar phone number. Malam tu jugak dia call aku even dia pakai maxis. Time dia call tu aku tengah nangis as usual, pastu dia dengar. Puas jugak ah aku cover. Then sambung chatting balik.


Hampir setiap hari kitorang chat since nak mesej kan susah. Sampailah oneday aku dapat sim maxis adik aku punye. So kitorang start mesej even tak kerap sangat. Memang tak nafikan yang dia baik dan kelakar dan ambik berat pasal aku dan baik dan baik dan baik ! Apa yang dia cakap tu kadang-kadang buat aku melayang jugak ah. Pernah dia call aku pagi-pagi sebab nak cakap ILOVEYOU. Time tu aku kat hotel Gambang. So sweet :)


But now, everythings ruined up. Kitorang takde mesej langsung. Chat pon jarang-jarang. Aku tunggu dia tiap malam sampai aku tertidur. Aku paham kalau dia busy. Bukan tu masalahnye. The problem is, dia dah lain. Atau aku je yang rasa cenggitu. Maybe ni totally salah aku. Aku terlalu mendesak dia kot. Aku dah terbiasa dengan perangai camni. Thats why semua lelaki tinggalkan aku. Dan tak mustahil he will leaves me too.


Dua tiga hari ni aku asyik menanges je. Puas tahan tapi menitis jugak airmata ni. Sampai aku terpikir, tak penat ke mata aku ni mengepam air. And apa-apa yang berlaku lepas ni, AKU PASRAH :'(


Miss sweet moments with you.

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.