Skip to main content

Maaf, saya tak dapat tunaikan permintaan awak.

Assalamualaikum. Hello peeps !





Pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 5. Dah hampir setengah tahun pun. Rasa macam tak percaya, masa tu cepat berlalu. Aku rasa 2 bulan aku habiskan masa dengan menangis je. Taktau kenapa airmata aku macam murah sangat, senang mengalir dengan tiba-tiba. Ya Allah, aku mohon Kau tabahkan hati hambaMu ini.


Less than 6 months, aku akan menduduki peperiksaan terbesar and terpenting dalam hidup. Peluang terakhir untuk buktikan dekat ma abah yang aku pun boleh berjaya. Takut, gementar, gusar, gelisah semua ade. Seems like aku belum bersedia nak hadapi STPM ! Tiap kali dengar ma bagi kata-kata semangat aku mesti nangis. Takut kalau kali ni aku hampakan ma abah lagi.


2012 is a tough year for me. Last year tahun yang menggembirakan aku sebab genap setahun bersama dia. Then awal tahun ni kitorang clash. Tuhan je tahu perasaan ni. Dah nak dekat 3 bulan dia jadi milik orang lain. Its hard to let him go. Dah macam-macam cara aku buat supaya hati ni ikhlas dan redha dapat lepaskan dia. Tapi aku tak boleh ! Aku gagal !


Sekarang, aku hanya buat dia dan makwe dia bergaduh. Jahatkan aku ? Dia jugak ade suruh aku hentikan cerita and buruk-burukkan dia dekat blog. Sumpah takde niat nak burukkan dia. Aku taktau nak luahkan isi hati ni dekat siapa lagi. Blog peneman time aku sedih. Aku tak kesah kalau takde orang baca cerita sampah aku ni, at least bila aku dah luahkan hati aku rasa lega sikit.


Maaf, saya tak dapat tunaikan permintaan awak yang satu tu. Saya tetap akan menulis dan meluah perasaan saya ni dekat blog. Maaf kalau awak tak suka. Maaf kalau awak benci. Maaf untuk segala-galanya. Maaf tak dapat puaskan hati semua orang. Maaf lukakan hati awak sebelum ni. Maaf ganggu hubungan awak dengan dia. Maaf saya tak sesempurna yang awak harapkan. Maaf, saya teruk :'(

Nota kaki : Menangis ! 



Comments

salam ;) best citer y awk wat .

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.