Skip to main content

Patut ke kita terima orang yang kita tahu masa silamnya dulu teruk ?

Sekali lagi aku mendustai janji nak update belog setiap hari di musim cuti ni kan ? Kan best kalau update belog ni senang. Niat je dah siap entry panjang berjela. Bukan ape, aku ni kalau update step by step tau. Mula dengan tajuk. Kat situ je aku dah stuck berjam-jam nak pikir tajuk. Ni pun aku skip dulu tajuk dan dengan jayanya aku menulis tanpa mengetahui apakah motif entry kali ni. Zasssssssss !


Okay serious !


Sekarang ni aku tengah keliru. Patut ke kita terima orang yang kita tahu masa silamnya dulu teruk ? Dah nama pun masa silam, means something yang dah lepas. Boleh ke kita percaya bila dia cakap yang dia dah berubah ? Aku susah dah nak percaya lelaki.


Dulu aku pernah sayang someone ni sekuat hati aku laa. Memang dah yakin sangat dia jodoh aku. Tapi tup tup, dia hilang sekelip mata jee. Lepas clash dengan dia, aku rasa semua lelaki yang hadir dalam hidup aku tak ikhlas. Aku tak nampak kejujuran diorang. As a results, dah dua tiga kali aku couple then putus.


Susah nak dapat pengganti kau :'(


Now aku tengah mengenali hati budi seseorang. Tak perlulah sebut nama dia sebab aku takut perkenalan ni pun putus sekerat jalan je. Dia dah cerita semua kisah silam dia. Aku takde masalah sebab aku tahu people make mistakes kan. Aku suka kawan dengan dia sebab dia jujur.


Dah 3 kali kitorang keluar. Dan dia layan aku macam aku ni awek dia pulak. Lepas tu dia bahasakan diri dia tu bie. Haha, tapi dia lucu and sometimes garang. Kitorang boleh tahan sekepala laa. Asal nampak orang pelik sikit mula laa muncung-muncung bibir dok bergosip. Yang paling tak tahan dia panggil aku cikgu ! Aku pon taktau kenape.


Aku tak berharap banyak. Sebab aku tahu, makin banyak aku berharap, makin terluka aku nanti. Tiap kali keluar dia selalu cerita pasal ex dia. Memang tu cinta mati dia dulu. Tapi sayang sebab perempuan tu tinggalkan dia untuk mencari kebebasan. Daripada cara dia cerita, aku tahu mustahil dia akan lupakan ex dia tu. Haha, I'm okay with that :'D



Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.