Skip to main content

Genap setahun.

Assalamualaikum !




Ye, kadang-kadang bila pikir balik memang rasa kelakar. From strangers become love, from love become strangers. Memang tu jeke putarannya ? It's amazing what a year can do. Yeahh, so true. Dalam setahun je, macam-macam terjadi. Kita tak boleh nak predict what comes after. Mungkin kita boleh rancang, tapi segalanya terserah pada Allah. Dia adalah sebaik-baik perancang.


First time aku jumpa dia, aku tak sangka yang dia akan jadi salah seorang orang terpenting dalam hidup aku. Yela, mase tu masing-masing poyo. Aku pandang muka dia, dia pandang muka aku dengan pandangan yang kosong. Ibaratnya perut tengah kenyang, lepas tu kau tatap sandwich basi. Takde rasa pape kan ? Tak bernafsu ? Haaa, macam tu la perasaannya. 


Dah kenapa sandwich pulak jadi mangsanya ? Ok ok serius.


Tapi lama-kelamaan bila dalam hati dah timbul rasa sayang, masa ni jangan cite la. Berbunga-bunga habaq hang. Kentut pon wangi je, bau ikan siakap masak 3 rasa. Aku pernah rasa yang dialah lelaki terakhir dalam hidup aku, takde orang lain dah. Mungkin sebab aku terlalu yakin, Allah tunjukkan kuasanya. Dah tak kemane hubungan tu. Sobs sobs. Tapi bukan tu aku nak cite.


Sebenarnya bulan 2, cukup setahun aku putus dengan Gegar. Setahun ! Alhamdulillah, I'm fully recovered. Dulu kan aku down sangat-sangat lepas clash. Sebab kononnye dia cinta mati aku, paling lama couple dengan aku. Lepas putus dia ade mintak getback, pernah sekali aku terima, tapi dia tak hargai peluang kedua yang aku bagi. Dan maaf, takde peluang ketiga or keempat okay.


Baru ni dia ade contact and tanya sama ada aku sayang dia atau tak. Tipu la kalau tak sayang, tapi 1% je sekarang. Lagi 99% rasa aku terhadap dia dah aku campak jauh-jauh. Setahun berlalu, waktu yang panjang untuk aku pulihkan semula keadaan, cari semangat yang hilang. Alhamdulillah, tak sia-sia.


Kini aku bangkit, mebuktikan yang ku tak sakit. Haha, Najwa Letih.


Tak hairanlah setahun macam-macam boleh berlaku. Sebab setahun ade 365 hari, 12 bulan. Sehari ade 24 jam. Sejam ade 60 minit. Seminit ade 60 saat. Terlalu panjang waktu untuk aku mengandaikan apa yang akan berlaku. No wonderlah !


p/s : Hati aku dah letih mencintai dan terluka. 

p/s : Single means happy !

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.