Syifa
Cemburu.
Tuesday, June 18, 2013 12:17 AM | 0 Comment(s)

Assalamualaikum.



Mungkin bagi orang lain, cemburu tu biasa. Normal. Tapi bagi aku, cemburu yang ada dalam diri aku ni tahap membunuh. Bila aku cemburu, aku akan bunuh perasaan aku, juga perasaan orang lain. Dan masa tu jangan harap la aku nak berkelakuan elok, mesti menyakitkan hati punya.



Frankly said, aku tak pandai sembunyikan perasaan cemburu, apatah lagi pendam. Ye aku pendam, aku takkan terus terang yang aku tengah cemburu, tapi aku akan luahkan dalam bentuk perbuatan atau kata-kata. Masa ni, aku tersangatlah annoying. Percayalah. The side you'll never want to see.



Cemburu aku kadang waras, kadang tak logik, iras-iras cemburu buta giteww. But with one reason, sebab aku dah terlalu sayang, maka bersepahlah rasa cemburu.  Tapi tak lama sebenarnya, aku pandai dan terror dalam bab memujuk hati sendiri ni. Nangis sampai airmata kering, then I'll okay ! Kalau ade orang yang pujuk lagi la aku suka.



Hanya yang betul-betul sabar je dapat bertahan dengan aku. And I hope he will.



Kisahnya bila si pakwe bagi password facebook dia kat aku. Mulanya aku berkeras taknak, sebab aku tau aktiviti stalk inbox facebook mesti terjadi punya. Tapi si pakwe bagi jugak, maka malam tu aku jadi stalker terhebat. Dari mesej tahun 2013 sampai la 2011 takde satu pon yang terlepas dari bacaan aku.



Dan tiba-tiba rasa sakit hati (mungkin cemburu), bila terbaca conversation si pakwe dengan perempuan lain yang agak mesra. Tapi perlu ke cemburu tu datang ? Tu cerita tahun 2011. Mula tak paham dengan diri sendiri.



Keesokan harinya aku bangun tidur dengan mood zero. Dan seboleh-bolehnya aku taknak dia tau yang aku tengah cemburu. Tapi dia dah masak dengan perangai aku agaknye. Dan bermulalah sesi pujuk memujuk......



Labels: ,