Skip to main content

Cemburu.

Assalamualaikum.



Mungkin bagi orang lain, cemburu tu biasa. Normal. Tapi bagi aku, cemburu yang ada dalam diri aku ni tahap membunuh. Bila aku cemburu, aku akan bunuh perasaan aku, juga perasaan orang lain. Dan masa tu jangan harap la aku nak berkelakuan elok, mesti menyakitkan hati punya.



Frankly said, aku tak pandai sembunyikan perasaan cemburu, apatah lagi pendam. Ye aku pendam, aku takkan terus terang yang aku tengah cemburu, tapi aku akan luahkan dalam bentuk perbuatan atau kata-kata. Masa ni, aku tersangatlah annoying. Percayalah. The side you'll never want to see.



Cemburu aku kadang waras, kadang tak logik, iras-iras cemburu buta giteww. But with one reason, sebab aku dah terlalu sayang, maka bersepahlah rasa cemburu.  Tapi tak lama sebenarnya, aku pandai dan terror dalam bab memujuk hati sendiri ni. Nangis sampai airmata kering, then I'll okay ! Kalau ade orang yang pujuk lagi la aku suka.



Hanya yang betul-betul sabar je dapat bertahan dengan aku. And I hope he will.



Kisahnya bila si pakwe bagi password facebook dia kat aku. Mulanya aku berkeras taknak, sebab aku tau aktiviti stalk inbox facebook mesti terjadi punya. Tapi si pakwe bagi jugak, maka malam tu aku jadi stalker terhebat. Dari mesej tahun 2013 sampai la 2011 takde satu pon yang terlepas dari bacaan aku.



Dan tiba-tiba rasa sakit hati (mungkin cemburu), bila terbaca conversation si pakwe dengan perempuan lain yang agak mesra. Tapi perlu ke cemburu tu datang ? Tu cerita tahun 2011. Mula tak paham dengan diri sendiri.



Keesokan harinya aku bangun tidur dengan mood zero. Dan seboleh-bolehnya aku taknak dia tau yang aku tengah cemburu. Tapi dia dah masak dengan perangai aku agaknye. Dan bermulalah sesi pujuk memujuk......



Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.