Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Malam yang luka.

Assalamualaikum.

A big apologize to all of my readers and follower blog ni, sebab aku jarang sangat update walaupun duduk rumah goyang kaki je keje aku, tapi busy lagaknye kalah orang yg bekerja. Malam ni rasa free nak menaip. Jari ni laju je menari atas keyboard walaupun tak draft nak tulis pasal ape. Maknanye malam ni entry merapu. Sekian.

Kemain mukadimah !

Aku menghitung monthversary kami yang ke-2 bulan. Hari sabtu ni. Dan sabtu ni dia takde. Esok sampai Ahad dia kena g kursus kat jerantut. Okay cuba faham dia kerja. Tadi keluar dgn dia, tengok skrip yang dia kena hafal, ade 15 keping. Muka dia nampak risau. Sepatutnya masa yang singkat tu dia kena study skrip-skrip tersebut, tapi dia luangkan masa dgn aku, bawak adik aku dan kawan aku g hospital. Thanks sayang !

Dan malam ni aku suruh dia hafal isi penting, sampai sekarang aku masih tunggu dia whatsapp and call, tapi takde. Tak mungkin dia baca sampai 2, 3 jam. Sebab td dia cakap nak baca sikit je. Bila aku call dia tak angkat. …