Skip to main content

The Pain You Feel When The Person You Love, Loves Someone Else

It's funny how things never really turn out the way we thought they would. Selalunya, reality is different from our expectations. Semakin menginjak dewasa, semakin sakit kita rasa bila apa yang kita harapkan jadi sebaliknya. Kenapa? Because we  usually overshoot them. We expect more than we're likely to get.

Tak semua harapan, impian dan angan-angan yang kita impikan akan tercapai. Maybe one of your hopes could dies in front of your eyes.

Jika impian yang musnah itu adalah impian ingin hidup bersama dengan seseorang, your world will be turned upside down. Seeing the person you love fall in love with someone else.. can you imagine how it feel? I know because it almost killed me :(

I've been in love with him. He was the one I always believed I'd end up with. I was convinced that no matter how many times things screwed up, we'd eventually come back to each other. Mungkin itu silapnya. Terlalu percaya dan terlalu berharap. Berharap yang keadaan akan kembali seperti biasa, hubungan akan pulih semula. So after we broke up, that's my hard time. Berbulan-bulan lamanya tak habis fikir, kenapa begitu mudah hubungan ni berakhir, Frankly said, setiap hari aku masih menantikan dia. Kalau kalau dia jenguk aku balik.

I tried loving others, but it never worked out. I guess that's why it was so hurt to see him in love with another girl. I believed he would love me for the rest of his life, as I will love him for the rest of mine.

I was at a loss for words. When you see the person you love fall in love with someone else, it breaks you.

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.