Followers

Monday, July 31, 2017

Suddenly, you know it's time for a change

Beginnings are beautiful. They can be different from what we are used to, sometimes it can be hard to adapt, but there's just something so beautiful about new beginnings. Orang kata tutup buku lama, buka buku baru.

Bila kita buat keputusan untuk memulakan hidup baru, it is so refreshing you know? You say goodbye to bad habits of your past and say hello to healthier life. Buang sifat hasad dengki, cemburu dan segala macam perangai keji yang kita ada, cuba jadi seorang yang baru, yang tak rasa sakit bila orang beli sofa baru, tak rasa dengki bila orang naik pangkat, and so on.. pelihara jiwa agar lebih suci.

You decide to meet new people who lift you up, motivate you, and get rid of the ones who don't appreciate you. A new beginning mean freeing yourself. Keluar dari tampuk lama. Buat sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Lupakan masa silam yang menyakitkan. Like really freeing yourself.

But I know, we aren't always ready for a change. Kita takut nak keluar dari dunia kita, dari siapa diri kita sebelum ni. Kita dah terbiasa dengan cara hidup yang lama. Our fear of unknown will hold us back. Ada dua simpang, yang kanan hari-hari kita lalu, yang kiri tak pernah lalu. Kita takut nak ubah arah sebab kita tak tahu simpang kiri tu akan bawa kita kemana. But trust me, as long as kita nak ke arah kebaikan, there is a way ~

No comments:

SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas