Skip to main content

Suddenly, you know it's time for a change

Beginnings are beautiful. They can be different from what we are used to, sometimes it can be hard to adapt, but there's just something so beautiful about new beginnings. Orang kata tutup buku lama, buka buku baru.

Bila kita buat keputusan untuk memulakan hidup baru, it is so refreshing you know? You say goodbye to bad habits of your past and say hello to healthier life. Buang sifat hasad dengki, cemburu dan segala macam perangai keji yang kita ada, cuba jadi seorang yang baru, yang tak rasa sakit bila orang beli sofa baru, tak rasa dengki bila orang naik pangkat, and so on.. pelihara jiwa agar lebih suci.

You decide to meet new people who lift you up, motivate you, and get rid of the ones who don't appreciate you. A new beginning mean freeing yourself. Keluar dari tampuk lama. Buat sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Lupakan masa silam yang menyakitkan. Like really freeing yourself.

But I know, we aren't always ready for a change. Kita takut nak keluar dari dunia kita, dari siapa diri kita sebelum ni. Kita dah terbiasa dengan cara hidup yang lama. Our fear of unknown will hold us back. Ada dua simpang, yang kanan hari-hari kita lalu, yang kiri tak pernah lalu. Kita takut nak ubah arah sebab kita tak tahu simpang kiri tu akan bawa kita kemana. But trust me, as long as kita nak ke arah kebaikan, there is a way ~

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.