Followers

Thursday, August 10, 2017

Feelings are feelings

Bila rasa sedih. atau apa-apa perasaan selain daripada gembira, I tend to shove those feelings away. I push them aside and decide I'm not going to feel that way. No no. Taknak lah rasa sedih, marah, kecewa or whatsoever. Nak happy je 24 hours boleh? Biar orang tengok I bahagia je everyday :)

Pernah dulu ada kawan tanya "Kau ni happy je, takde masalah ke?" Rasa nak tunjal dahi dia 4 kali, ada ke orang yang takde masalah dalam dunia ni. But I'll always pretend yang I'm okay, I'm happy, but then rasa fake lah pulak ! I know it's hard to admit that you're not okay. Takutnya bila orang anggap kita lemah "elehh dia ni sikit-sikit nak nangis, sikit-sikit sedih, tak sado langsung" Jadi kita simpan perasaan tu, kita pendam, tunjuk di luaran yang everythings fine.

Tapi sebenarnya it's not normal to pretend like you don't have feelings. Feelings are feelings, they need to be felt.. It's okay to admit that you're not okay.

No comments:

SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas