Skip to main content

Feelings are feelings

Bila rasa sedih. atau apa-apa perasaan selain daripada gembira, I tend to shove those feelings away. I push them aside and decide I'm not going to feel that way. No no. Taknak lah rasa sedih, marah, kecewa or whatsoever. Nak happy je 24 hours boleh? Biar orang tengok I bahagia je everyday :)

Pernah dulu ada kawan tanya "Kau ni happy je, takde masalah ke?" Rasa nak tunjal dahi dia 4 kali, ada ke orang yang takde masalah dalam dunia ni. But I'll always pretend yang I'm okay, I'm happy, but then rasa fake lah pulak ! I know it's hard to admit that you're not okay. Takutnya bila orang anggap kita lemah "elehh dia ni sikit-sikit nak nangis, sikit-sikit sedih, tak sado langsung" Jadi kita simpan perasaan tu, kita pendam, tunjuk di luaran yang everythings fine.

Tapi sebenarnya it's not normal to pretend like you don't have feelings. Feelings are feelings, they need to be felt.. It's okay to admit that you're not okay.

Comments

Popular posts from this blog

5 month

Thank you for staying even if you had so many reason to leave. You're my best friend my crying buddy and my Mr. Fix (you can handle my thunderstorm very well) I love you from the first day we met until now.

Majlis Anugerah Kecemerlangan PMR, SPM, STPM (DRB Hicom) - Part 2

Assalamualaikum.



Mana yang tak baca lagi part 1, click sini ye Part 1.



Sabtu 18 Mei 2013



Pagi tu aku bangun awal dengan jayanya, walaupun bengkek sikit sebab dalam rumah anjang tu memang takde line phone. Bangun je kena tunggu turn nak guna bilik air kat bawah tu, masing-masing malas nak guna bilik air atas.



Then dah bersiap cecomel tu maka haruslah bersarapan pula. Anjang belikan nasi lemak sambal kerang dan sotong. Serius memang sedap ! Sambal dia tak pedas langsung. Sesuai dimakan seisi keluarga, since anak-anak anjang semua kecik-kecik lagi. Memang tak makan pedas kan. Lagipon diorang semua dah bertahun-tahun kat London, ade la dalam 7-8 tahun stay sana. Lagilah tak tahan pedasnya.




Dalam pukul 8 pagi tu bertolak, dan ngam ngam sampai kat wisma DRB Hicom tu pukul 8:30 pagi, waktu pendaftaran. Punyalah ramai manusia. Maklumlah, DRB Hicom ade lebih kurang 30 anak syarikat. Dan anugerah ni untuk pelajar PMR, SPM dan STPM untuk semua anak kakitangan under syarikat DRB Hicom.



Jom layan g…

Another beautiful month with you

Ada harinya kita ngam, kita sekepala.. gurau kasar macam mana pon tak sentap, takde yg take it seriously.. Ada hari yg belum bukak mulut lagi dah mula terasa, berperang sampai habis peluru reload balik 14 kali.. Ada hari saya api, awak air.. Ada hari bila awak api, saya simbah awak dgn berbaldi-baldi air.. Dah faham A to Z perangai awak yg complicated, begitu juga sebaliknya.. Awak pon mula faham ragam saya yg kadang tak logik, merajuk tanpa sebab.. Happy 4 month sayang ! Thanks for everything, thanks accept me for who i am.. saya tak perlu risau bila dgn awak, saya tak perlu pakai topeng utk sembunyikan siapa diri saya yg sebenar.. this sounds soooo cheesy, but ILOVEYOU !! Kau yang terakhir.. namun masih yang pertama.