Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

100++ followers !

hai






Alhamdulillah~ Baca title kat atas tu. Akhirnya belog cabuk aku ni berjaya jugak mencecah hundred followers. Maybe bagi blogger yg dah famous to 100++ jumlah yg sedikit. Tapi bagi aku sebagai budak yg baru belajar buat blog, angka ni adalah suntikan untuk menjadikan aku lebih bersemangat. Aku akui bukan mudah nak mencapai angka ni.


Belog aku ni banyak lagi yg kurangnya. Thank la pada followers2 aku yg sudi jugak follow blog ni. Aku harapkan korang bukan setakat follow tapi baca. Dah la, tak perlu bagi ucapan panjang lebar kot. Bukannya dapat award pape pon.







Salam :)





Arghhh, sikit lagi !

Hye peeps ! Wow, tajuk nak gempak je kan. Actually aku puasa nieh #elehtuponkecoh Ni hari kedua aku and ada baki lagi 5 hari. -,- Esok macam tak nak puasa je sebab HARI KOPERASI ! And kelab aku ambil bahagian iaitu menjual. Apa yg kitorang jual? Ada bakat ke aku ni berniaga? Haha, nantikan entry esok pulak yerk :)

Semalam mee bandung, hari ni apa pulak ek? Sabarrrr~

Wedding my cousin :)

hai



Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia, Salam 1 Blogger ! Nak story mory sikit ni. Tak nak dengar? Ala, dengar la. Sikit je. 


Semalam aku pergi Johor.  Sepupu aku yg kawen kt Pekan baru ni buat majlis jemput menantu belah husband dia. Pukul 6.30 pagi dah bertolak dari rumah. Malam tu aku mana tidow. Kesedihan melanda. #nowdahberbaik Sampai mana entah singgah makan jap and tunggu sedare2 lain. Dah berkumpul tu baru geral meneruskan perjalanan !


Pukul 11 lebih sampai la rumah nenek pengantin lelaki. Minum2 and lepak2 lepas tu nenek dia suruh pergi rumah kenduri makan2 dulu sebab pengantin tak bersiap lagi. Nanti lapar pulak. Kitorang pegi la. Sebelah je rumah pengantinnya. Dah makan balik semula kt rumah nenek tu sebab nak berarak pulak. Dalam pukul 2 berarak, bersanding and makan. Time makan2 ni best sebab dapat duduk dekat meja pengantin. #jakunlakau



Habis acara blah ar. Then pegi AYER HITAM. Dekat je, tak sampai 10 minit pun dari rumah pengantin tadi. Korang mesti tahu kan Ayer Hitam ni macam mana. Kere…

Friends

Many people will walk in and out of your life. But only true friends will leave footprints in your heart.


Hmmm~! Kenapa mesti ada pertemuan tapi akhirnya berpisah jua. Sorang demi sorang yg pergi tinggalkan aku. They are my best friends ! Kawan susah senang aku. Aku ingat lagi, kitorang pernah berjanji nak sama2 sampai besar. Masuk kolej sama2, duduk serumah and kalau boleh kawen pon nak sama2 #tapibukankongsilaki But kita dah berpisah sebelum SPM lagi. Masa Form4 masing2 dah buat haluan sendiri.




Sedih gila aku time korang cakap nak sambung belajar kat sekolah lain. Aku ego. Thats why aku tak nanges depan korang, aku buat tak tahu je rite? Tapi dalam hati siapa tahu. So nak tutup kesedihan ni aku pun pindah la sekolah. Adat jadi budak baru mesti kena buli. Lama2 macam best je jadi student kat sekolah baru ni.  bulan lepas tu my mum cakap kitorang kena pindah#sedihbhaiiii 




Now dah 2 tahun kot aku stay kat Triang. Not bad la. Actually lagi best dari duduk Maran. Kat sekolah sini aku ada…

Dah agak !

Fuhhh~! Memang dah agak Sepah juara ! They deserve it. Seriously, Sepah memang best and konsisten. Lawak diorang kemelayuan and senang nak masuk la dengan kita. Simple tapi mantoppp. Bapak aku dari minggu lepas lagi cakap final ni mesti ada Dafi. Nahhh, memang dafi datang. Btw, congrats utk Sepah. Dapat la 100k sorang. Banyak tu. #nampakmacamakujeleskan?


Jozan, Nabil and Jambu tak pulang dgn tangan kosong. Ada hadiah jugak. Cisss! Nabil best la. Even dapat tempat ketiga tapi 150k bawak balik sensorang. #jompegijalanjalan





:)) Kembali senyum

Yeahhh, syukur sangat sebab kita dah berbaik. Actually bukan gaduh besar pun.

awakk, jangan marah saya lama2. nanti saya rindu. heee~


Dah boleh tersenyum semula. Boleh tidur lena. Wuarghhhh, ngantok la pulak.



zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, tidowww -,-



Andai awak tahu :'(

hai


Awakkkk, nape kita dah laen ek? Ke orang je yg rasa macam tu. Kita tak sampai setahun lagi tapi macam2 dah jadi. Orang harap awak paham la. Orang sayang awak, betul tak tipu !

Tapi awak sayang orang tak? Kalau sayang buat cara sayang. Kalau dah tak sayang cakap. Orang cuba terima walaupun pedih.

Hari ni awak macam nak tak nak je reply sms. Orang cuba nak happykan awak balek tapi...... Orang nak kita macam dulu ! Tapi orang tak berani nak tegur sikap awak dah. Nanti mesti gaduh lagi.

Dah sebulan orang asyik sakit je. Orang takut nak pegi check. Kalau orang dah takde nanti ingat janji awak tu. Orang mintak maaf kalau ada salah silap dengan awak. Ramai lagi perempuan lain yg boleh jaga awak.

Biar orang pendam je. Biar airmata jadi saksi. Asalkan awak happy orang pun tumpang happy.



Congrats for your wedding !

hai


Dua hari berlalu tanpa kau Dyla, aku okay je but i was admit that i really miss u. Hehe :)


Hye all. Hari ni tak nak tulis panjang2. Aku nak tunjuk gambar wedding sepupu aku baru ni je.


heeee ~ sikit je hantaran kn? dah sampai masjid baru perasaan lagi 2 hantaran tertinggal kat rumah. OMG !


laen gila kot bila dah make up. agak2 muka aku nanti gone ek?


sepupu aku punye keja la ni ~


lepas dah bahagian dia. korang bila lagi?


ipat. budak paling bermasalah abad ni. hehe.


aku lupa dah sign mende ni. hal rumah tangga diorang aku tak masok campur.


yunk, kita nak anak berapa orang ek? kuikuikui.


pengantin baru :)


anak abah !


actually ade lagi tepi2 tu. pelamin ni panjang.


sepupu2 ku.


pinang terbelah tujuh.

Kenduri sambut menantu @ beronggeng di kampung !

hai

Woot woot ! Hye peeps. Tetibe rasa rajin pulak nak hupdate memalam buta ni, gilo agaknya. Nak cerita pasal wedding sepupu ayah aku Sabtu lepas. Yes cerita ni memang da basi tapi peduli apa aku -,- !

Hari Jumaat malam bertolak and sejam++ sampai kampung terus singgah rumah Tok Cik. Dah pukul 10 lebih #lapartahapgabanplusmengantuk so apalagi makan la. Ayah aku pulak sibuk nak berdikir. Biasa la kat kampung tu kalau kenduri malam tu mesti ada berdikir, karaoke and masak memasak ahhh. Dah siap makan mak aku pulak merewang (bak kata kumpulan sepah). Aku and adik2 yg ngantuk ni terseksa. Dah la aku tak tau nak tolong apa, duduk tengok jela. Last2 aku and mak balik jalan kaki je. Tak jauh sangat dari rumah Tok Cik tu ke rumah Tok aku. Sampai2 terus buat peta.

Keesokannya,

Pukul 6 pagi dah riuh kat rumah Tok tapi aku slumber je tidur #buatmuketakmalu. Dalam pukul 7 kot aku bangun and paling bengangnye kena queue panjang nak masuk toilet. Yela kalau dah sepupu sepapat, pak sedara, mak sedare b…

You dont know what u have, till its gone.

hai


Assalamualaikum and hye all ! Malam ni tetiba rasa nak menaip pulak. Dah lama aku tak update kan ? Actually busy sebab baru ni balik kampung , wedding my father's cousin. Yang tu aku story later la, gambar belum upload lagi. Okayy, back to the topic !
YOU DONT KNOW WHAT YOU HAVE , TILL ITS GONE !

Amacam , makan dalam tak ? Haha ! So ini lah yg nak aku bebelkan ni. Korang jangan tidur sudah lah, aku cepuk kang . Sebelum tu make sure korang paham dulu maksud quotes ni. Apa ? Tak paham ? Jangan tipu la. Aku tau korang semua memang terror bahasa2 asing ni kan. Tehee~

Memang ni lah sifat manusia kan, termasuklah aku. Kita takkan sedar apa yg kita ada sehinggalah kita kehilangannya. Kita rasa yg ditangan orang lain tu semuanya indah, tapi kita tak sedar apa yg kita ada. Dalam konteks menghargai ni tak semestinya bagi pasangan yg bercinta je. Menghargai diri sendiri. keluarga, kawan dan sebagainya.




Kadang2 ada sesetengah manusia ni dia nak orang menghargai dia tapi dia tak pandai mengharg…