Followers

Saturday, July 30, 2011

Menanges lagi :'(

hai


Assalamualaikum.


Tak tau kenape rajin nak menaip ni. Tapi satu sebab kenape aku rajin menaip, mesti la ade something nak cerita. Kalau pendam nanti jadi barah. Kan kan kan ? And biasenye ape yg aku nak cerita tu sama ada yg menggembirakan atau menyedihkan. Kalau korang bace post-post aku hari ni, mesti korang dapat agak ape mood aku sekarang.


Yes, im curently sad :'( Aku dah pernah cakap kan, tak pernah lagi sampai 5 hari tak mesej die. Tapi akhirnye terjadi. Aku rase makin jauh dari die. Tiap kali perasaan tu muncul aku menanges. Aku cengeng. Yes, i know that. Aku paham die ade banyak komitmen lagi dengan duet die. Nak beli barang, isi minyak motor, keluar dengan member * kot la *.


Im tried to be cool but it is hard. Tadi pulak die bagitahu esok dah nak pindah. Lagi la sedih bhaii. Aku harap dapat jumpe esok tapi terpakse la batalkan. * tahan airmate * Ya Allah, bagi aku kekuatan untuk menempuhi semua ni. 5 hari tak mesej pon aku dah kecoh-kecoh kan? Nanti bulan puase jarang dapat mesej jugak. Sebab die kerja. Dah la tahun pertama kitorang sambut puase same-same. Ish ish ish, tamao nanges :'(


Cepat la hari Isnin. Aku nak sekolah. Nak lupekan kesedihan ni !

Curently at Melbourne, Australia :)

hai



Assalamualaikum.


Dah bace title tu ? Haa, ni aku nak bagitahu korang yg aku baru sampai kat Melbourne ni. Membawa hati yg lara. #ececeh Gedik la kau ! Kalau dah makan belacan tu toksah nak berfeeling2 kat tempat omputih laa. Tapi korang perasan tak, hari ni lain macam je sejukkan ? Pagi tadi bukan main payah aku nak buke mate. Tengah hari pon tenang je, takde la panas terik. Dah duduk sorang dalam bilik ni mule la berangan macam kat negare yg bersalji-salji tu. Ahh, bestnye.





mood : Winter Sonata with Ashraf Akim :)

Friday, July 29, 2011

Teramat rindu....Tapi.....

hai


Assalamualaikum.


Ya Allah, rindunye aku dekat die. Dah nak dekat 5 hari kot tak mesej. Sebelom ni, tak pernah lagi macam ni. Even kat sekolah kitorang ade jumpe, tapi lain. Kalau mesej tu aku rase dekat dengan die. Aku suke bile die panggil aku SAYANG. Rasa macam dunie ni aku yang punye. * LOL *


Tapi tadi...
Aku happy giler setelah beberape hari handphone aku bisu, akhirnye berbunyi jugak. Bertambah happy bile orang yang aku rindukan call. Aku angkat, suare die kasar je. Ohh, demam rupenye. Kesian die. Perbualan kitorang agak dingin. Aku sedaye upaye bersabar. Aku perempuan. PEREMPUAN ! Sangat sensitif. Hati mane yang tak terguris, Nak2 lagi dalam keadaan rindu macam ni. Aku sebenarnye harapkan lebih dari tu. Bukan setakat jawab sepatah, or diam je. Aku tau die demam tapi bukan tu alasannye.


Die tak rindu aku ke? Or aku yang terhegeh-hegeh mengharapkan die. Semalam bukan main lagi aku berjanji, kalau die call or mesej aku nak cakap yang aku rindukan die juta juta juta ! Tapi lain pulak yang jadi. Ahh, layan jela perasaan ni.


Mood : Off, nak g kenduri dengan mate yang bengkak !




Thursday, July 28, 2011

Wednesday, July 27, 2011

Aku rindu kau !

hai


Assalamualaikum.


Tajuk nak touching je kan ? Dia takde, dah pergi tinggalkan aku. Tapi sehari jela. Esok dia balek. Perghh, mesti boring gile baby aku. Takpe2, aku kan cool. Hope dia selamat and baik2 saje. Cehh, sebenarnye dia bukan pergi jauh pon. Ade kem dekat rakan muda ni je. Tapi yg tak bestnye dia tak bawak phone !



Thursday, July 21, 2011

ST #04

hai




HOW BEAUTIFUL A LIFE CAN BE WITH A SIMPLE WORD....


AND HOW BEAUTIFUL A LOVE CAN BE IF U WILLING TO NOT GIVE UP....



Sunday, July 17, 2011

Merasmikan header baru :)

hai


Assalamualaikum.




Semalam aku blogwalking and terjumpa tempahan header free by ADIK ALIA. Header aku yg sebelum ni pun memang dia yg buat. Maklum lah, aku mane reti. So aku pun menggedik la tempah lagi. Awww, sangat suke. Thank adeq :)

Wednesday, July 13, 2011

Jangkitan kuman ?

saya beci awak cik kuman !




Minggu lepas aku demam, lepas check and makan ubat dah okayy la sikit. Then minggu ni demam datang balik. Aku rasa makin teruk adalah. Badan panas giler tapi aku menggigil kesejukan. Kat sekolah aku siap landing lagi #tidur. Keesokan harinya aku tak datang atas nasihat ma abah and pakwe. Hee~


Semalam la hari paling teruk kot. Pening sangat and paling best tak boleh makan. Bau makanan je aku dah muntah. Memang kosong la perut. Ma risaukan aku so dia paksa jugak aku pergi klinik lagi. Dengan muke kusut and poyo aku pegi la klinik :)


Sampai klinik doktor cakap demam aku tinggi sangat >.< Lepas tu dekat tekak ade merah sebab jangkitan kuman. Thats why badan aku dengan sendirinya demam and menggigil sebab nak melawan kuman tu. Aku ulang tayang ape yg doktor cakap je.


Keluar je dari bilik doktor tu Gegar mesej ' doktor cakap ape ' . Aku tulis la balik ape yg doktor tu cakap. Teruk la aku kena marah. ' tu la, orang suruh makan ubat taknak, nape degil sangat? kan dah makin teruk. ' Okey2, orang makan ubat sayangggg !



Sory guys :'(







Okayy, sory guys. Challenges terpaksa ditangguhkan lagi. #silalempangaku Demam aku datang balik. And makin teruk kot. hari ni tak pegi sekolah lagi. Rasa macam nak tidur 24 jam. Kepala pening sangat and tadi ada muntah sikit2. Ma cakap tak payah pegi la sekolah. Ni pun rasa nak tidur lagi. Kbaiii !

Monday, July 11, 2011

Tamat :)

hai



Assalamualaikum.


Now nak hupdate pasal Fiesta Bera baru2 nieh. Everything going smoothly. Even ni baru tour yg kedua, tapi meriah sangat. Lagi meriah dari tahun lepas kot. Artis2 yg datang pon ramai. Nak tau siapa? Jeng jeng jeng.




Fiesta Bera ni berlangsung selama 3 hari 2 malam. Start Jumaat sampai Ahad. Tiap2 hari tu aku pergi tau ! Muahaha, semangat la katakan. Nak pulak dapat parents yg jenis melayan, tak dapat den nak nolonggg.


DAY 1 : JUMAAT 8/7/2011


Time ni aku pergi hari malam kot. Saje nak tinjau2 dulu. Nak tengok gerai apa yg bukak, okey ke tidak. Al maklumlah, aku kan YB. Kena la melawat yedakkk ? Kebetulan ada forum perdana, dengar la sekali. Masa nak balik tu kan, aku tenung mamat yg lalu sebelah aku ni. Ehhh, macam kenal. Rupanya Zain Saidin. Perghh, memang handsome la dia berbaju Melayu hijau. Sebijikk macam omputeh ! nak bergambar tapi segan. Hehe.






DAY 2 : SABTU 9/7/2011


Hari Sabtu pulak aku pegi petang around 3 p.m sebab pagi tu abah aku keje. Sampai2 ada penyampaian hadiah pertandingan ratu kebaya, azan, nasyid and memasak. Then ucapan perasmian oleh YB Bera, Datuk Seri Ismail Sabri. Dah habis tu tengok artis2 makan ikan patin masak tempoyak yg menang pertandingan memasak tadi. Geng2 mak Gegar la yg juaranya. Lepas tu balik.





















Sebelah malam pulak ada konsert and persembahan artis2 la. Ada Roslan Shah and Didie Alias sebagai pengacara. Artis yg turut memeriahkan lagi Fiesta Bera 2011 ni Shah Jaszle, Faradhiya, Neelofa, Abby Abadi, Zul Arifin, Tam Suhaimi, Enot, Intan Ladyana, Zain Saidin, Syed Ali, Mohamad Mentor, JefryDin, Haiza, Fazli Zainal and Razali. Suasana memang best, riuh and gamat la layan kepala otak artis2 ni. Gila2 jugak diorang. Dah letih berdiri aku mintak izin dengan mak nak jalan2. #contohanakmithali Pastu pegi pusing2 tengok gerai dengan Gegar. Memang ramai la kot orang yg tegur, kejap2 panggil nama Gegar. Lepas dah puas meronda aku pegi balik depan pentas. Dalam pukul 11 p.m konsert pon tamat.









DAY 3 : AHAD 10/7/2011


Time ni aku pegi petang jugak. Sampai2 ada Battle of The Band, layan jela kan. Rock2 belaka, pecah gegendang telinga makkk ! Lepas tu pegi padang tengok perlawanan persahabatan antara artis2 and belia. Ada game futsal and netball. Dua2 artis yg menang. #okebahkalokaw Then balik semula ke dataran untuk sesi perasmian penutup oleh YB. Last sekali of cos sesi bergambar. Tapi takde pon gambar aku dgn artis2 ni. Malas nak berebut beratur panjang2. Haha.

















Thursday, July 7, 2011

Ponteng :'(

hai



Heyya ~ jgn salah sangka pulak. Bukan saje2 nak ponteng oke? Aku rasa tak sedap badan je pagi tadi. Ubat takde da nak makan #alasanjekau Macam dah lama aku tangguhkan challenge tu. So aku rasa nak start buat hari ni la. And lau takde aral melintang, aku akan buat challenge tu non stop :)





Monday, July 4, 2011

Kalaulah......

hai








Kalau la awak tau apa yg saya rasa sekarang.....
Kalau la awak tau apa yg saya fikirkan.....
Kalau la awak tau saya menangis sebab awak....
Kalau la awak tau betapa saya cintakan awak....


AWAK TAKKAN BUAT SAYA MACAM NI.


Sedih, terkilan, terasa....
Tak tau macam mana lagi nak bendung perasaan ni....
Saya cakap dalam hati yg saya kuat....
Saya boleh lawan perasaan ni.....
Saya kuat, saya takkan menangis....


Tapi hakikatnya saya lemah...
Setiap patah perkataan yg keluar dari mulut awak cukup membuatkan air mata saya jatuh tau?
Saya tau saya tak dapat bahagiakan awak...
Saya tak macam perempuan lain...
Saya tak cantik, tak sesuai dengan awak...


TAPI SATU JE AWAK PERLU TAU,
SAYA SAYANGKAN AWAK SAMPAI BILA2 !







Saturday, July 2, 2011

Hangout time :)

hai



Hye, bosan la cuti2 nieh.
Tetibe mood nak menulis datang. 
Jumaat baru ni aku keluar dengan kawan2 nak beli barang kelas.
Aku selalu macam ni kan?
Cerita dah lama baru aku nak post.
Wakaka.


Pukul 3.00 Ada dengan Wa dah pergi.
Aku dengan Mira pukul 4.00 baru pergi sebab takde moto.
 Ada n Wa pergi beli barang2 dulu.
Aku n Mira sampai datang makan je kat KFC. #hudohperangaikan?
Tapi kitorang la pegi order kat bawah.


Dalam KFC tu yg riuhnya kitorang berempat je.
Kalau dah kat sekolah mulut murai, pegi mana2 pun sama la.
Tak dapat dibendung lagi perangai buruk kami.
Nampak orang pelik2 sikit dah mula nak mengata.
#jangantirutau














Then, dah kenyang pergi jalan2 kat kedai 2ringgit pulak.
Lepas tu Gegar datang.
Budak2 ni sengih je. Dah tau dah. Haha!
Gegar suruh aku beli pape.
Aku mana bawak duit.
Lepas tu dia belanjakan bantal bulu2 and sepit rambut.






Dah siap buang duit Gegar pun balik.
Kitorang pulak pegi bergambar.
Takde keje lain dah.












1 Murid 1 Sukan

hai



Lambatnya aku update. Orang lain balik sekolah terus post pasal ni kan? Haha, ngaku jela :) Selamat la semuanya and majlis berjalan dengan lancar. Tadi cikgu lepaskn pelajar laki dulu berlari, lepas tu baru pelajar perempuan. Aku berlari mula2 jela, lama2 semput. So kitorang berjalan then jog. Nak berlari memang pancit bhaiii !






Trek kitorang dalam hutan. Sejuk jew. Aku, Ada, Mira and Ika jalan sama2. Sedang kitorang berjalan tu Ika cakap kat aku '' eh, tu bukan Gegar ke? '' Aku tengok la, memang betul dia and mmbe2 dia la. Duduk berehat lagi tu. Kitorang pon jalan jela. Sakit jgk hati aku dia buat2 tak nampak je. Tak tegur aku pon. Takpe la, dia tak perasan kot. Lama sikit tu dengar suara orang. Tengok2 dia lari kejar kereta. Haishh, kena bagi awak makan ubat ni. Hehe, dia lari comel :) Then kat depan sikit baru dia tegur. Dia suruh aku lari. Hell no!






Haha, masuk pintu pagar padang terus cari air. Lepas tu penyampaian hadiah. Yg menang tu pon memang star. Tak heran la. #ayatjeles









Habis penyampaian hadiah boleh seberang jalan and balik ke sekolah untuk rehat. Masa rehat orang sibuk makan, kitorang sibuk bergambar. Ish3.


















Habis waktu rehat kena pergi padang sekolah balik kat seberang jalan tu haaa. Lepas ni berlangsung acara suka pulak. Bola jaring, futsal and bola tampar.






Team kitorang masuk bola jaring. Tak pandai pon main. Hentam jela. Tapi lawan dengan akak2 upper 6, kitorang kalah 1 mata je. >.< Yang bestnya Gegar belanja aiskrim. Aku pusing2 belakang tengok dia hulur aiskrim coklat. Perghh, terbaekk la!


team Gegar menang lawan futsal. tahniah :)

Friday, July 1, 2011

Esok ade ape ?

hai



Okayy, semua dah tahu esok ada pelancaran 1 Murid 1 Sukan. Sempena tu kerajaan mengadakan larian 1 Malaysia. Semua sekolah terlibat kot. Tak silap aku peringkat kebangsaan kat Taiping, negeri kat Bentong and daerah kt sekolah aku. Wee~




Semangat kot nak join tapi bukan la berlari sebab nak menang, just for fun. Tapi yg tak bestnye kena bersukan pulak. Aku dah la tak pandai :'( Bantai jela. Dah cikgu wajibkan semua masuk. Membe aku cakap kalah awal boleh round2 padang.




Haa,semput~ Jap lagi la aku post Bye !







SINGLE OHSEMMM, MAYBE ?.
 
Atas